Bravo SMS

SERGEJ POGODIO, OLIMPIKO EKSPLODIRAO, JUVENTUS PAO! Srbin dao gol u VELIKOM DERBIJU, Lacio se vraća u Ligu šampiona!

Autor Mladen Šolak

Srbin ponovo strelac - i to u jednoj od najvećih utakmica Lacija ove sezone!

Izvor: Profimedia

Sergej Milinković Savić dao je gol za Lacio u velikom derbiju protiv Juventusa na Olimpiku, završenom pobedom njegovog tima, 2:1! Vezista Rimljana dobio je duel sa vezistom gostiju Aleksom Sandrom, koji je tražio faul, ali je sudija uz pomoć VAR sobe ipak ostao pri odluci da gol važi. Primio je Srbin loptu u kaznenom prostoru, namestio se i zatresao mrežu Vojćeha Ščensnog u 38. minutu, za velikih 1:0 na Olimpiku!

U prošlom kolu, Sergej je golčinom iz slobodnjaka ušao u istoriju Lacija kao najbolji inostrani strelac sa 65 golova, a samo kolo kasnije popravio je taj učinak - u jednoj od odlučujućih bitaka u borbi za drugo mesto i direktan plasman u Ligu šampiona.

Lacio je dočekao ovu utakmicu na drugoj poziciji, a Milinković-Savić je napao Juve od prvog minuta, stvorio nekoliko šansi, a onda je sačekao onu pravu i najbolju. Izborio se za prostor kraj Sandra koji je ipak prelako pao, pa je rutinski zatresao mrežu i izazvao eksploziju stadiona u Rimu.

Na žalost Lacija, Juventus je izjednačio na 1:1 posle samo dva minuta igre, jer je Francuz Adrijan Rabio pogodio u gužvi posle kornera, ubacivši loptu u gol sa manje od dva metra. Prštalo je na Olimpiku, a u napadu Torineza bio je i Dušan Vlahović, koji je na startu utakmice nakratko morao da napusti igru zbog povrede, jer mu je na nogu stao vezista Lacija Danilo Kataldi. Srbin zbog toga nije mogao da igra duže od 63 minuta, kada je izašao iz igre pri vođstvu Lacija 2:1.

Konačan rezultat postavio je vezista Matea Zakanji, golom u 53. minutu kojim je potvrdio pobedu, jer Juve u završnici nije uspeo da izjednači uprkos velikim pritiscima. Ovaj trijumf ujedno je i veliki korak domaćina na plasmanu u Ligu šampiona, u kojoj je igrao samo jednom od kada je Milinković-Savić stigao u klub 2015. Bilo je to u jesen 2020, kada je Lacio prošao grupu sa Zenitom, Dortmundom i Brižom, pa ispao u prvoj rundi nokaut faze, u dvomeču sa Bajernom (2:6).

Izvor: TV Arena sport

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt