PORUKA

MURINJO "PECNUO" JUVENTUS - JESTE LI SIGURNI U TO? Portugalac NE veruje da će se to desiti: "Mi smo u Italiji..."

Autor Nemanja Stanojčić

Žoze Murinjo je u svom stilu pričao o kazni Juventusa i plasmanu Rome u Ligu šampiona.

Izvor: Profimedia/Ricardo Larreina/DPPI/LiveMedia

Roma je posle 29 odigranih mečeva na trećem mestu u Seriji A, ima 53 boda i ide ka plasmanu u Ligu šampiona. Žoze Murinjo radi odličan posao sa "vučicom", a našao je i zanimljiv način da opusti atmosferu i da skine pritisak sa svog tima pred završni deo sezone.

Posle pobede protiv Torina (1:0) prvo je pričao o dešavanjima na terenu i odgvorio je na sve one koji ga kritikuju zbog stila igre. "Meč dobiješ ako daš bar jedan gol više od tvog protivnika. Da li je 1:0 ili 5:4 isto je. Ko god da gol više, pobeđuje i cilj u ovom sportu je da trijumfuješ. Naš cilj je jasan, da ostvarimo što više pobeda i da sakrijemo svoje slabosti", rekao je Murinjo za DAZN.

Potom je dobio pitanje o plasmanu u Ligu šampiona i tada je "pecnuo" Juventus koji je kažnjen oduzimanjem 15 bodova zbog finansijskih malverzacija, pa tako tim Masimilijana Alegrija ima 44 poena. "Da li ste sigurni da Juve nema 59 bodova? Tako bismo bili četvrti. Ipak, mi smo u Italiji", poručio je Murinjo aludirajući na to što je Juventus uložio žalbu i što će se suđenje o tome održati 19. aprila.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt