OPREZNO

JOŠ NIJE VREME ZA "BAMBILEND" U ZVEZDI! Crveno-beli na korak od titule, a mladi nek se još strpe...

Autor Milutin Vujičić

Miloš Milojević ne želi ništa da prepusti slučaju i bira najbolji tim za meč sa Radničkim.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda ima priliku da večeras protiv kragujevačkog Radničkog (18.00) na stadionu "Rajko Mitić" dođe do čak šestog uzastopnog šampionskog naslova, odnosno sve do utorka uveče će čekati rezultate sa mečeva Čukaričkog i TSC-a. U slučaju da oni ne dođu do pobeda protiv Partizana i Voždovca, Crvena zvezda će i formalno biti osvajač titule i to pre nego što je počeo plej-of!

Bez obzira na to što je titula izvesna, trener Miloš Milojević ništa ne prepušta slučaju, tako da će večeras na teren od prvog minuta poslati gotovo najjači sastav, iako su mnogi navijači očekivali da će tokom proleća veći prostor da se "razigraju" imati i mladi fudbaleri koji su strpljivo čekali svoju šansu.

Prema najavama "Sportskog žurnal", Milojević se odlučio da zaigra sa sledećih 11: Borjan - Vigo, Eraković, Dragović, Rodić - Kanga, Mijailović - Bukari, Ivanić, Katai i Pešić.

To ujedno znači da mladi štoper Leković, koji je tokom proleća imao priliku da igra, opet ide na klupu, da će Azarov ustupiti mestu daleko iskusnijem Rodiću, a da opet nema prostora za Stefana Mitrovića. Mladi krilni fudbaler je ovog proleća počeo mečeve protiv Javora, Partizana, TSC-a i Napretka i upisao je svega po gol i asistenciju, svakako premalo u odnosu na to šta se očekivalo od njega.

MINUTAŽA

S. Mitrović - 444 minuta
S. Leković - 360 minuta
I. Azarov - 352 minuta
J. Prucev - 172 minuta
J. Mijatović - 91 minut
N. Mituljikić - devet minuta

Naravno, trebalo bi da dobije priliku sa klupe, a čekaju je naravno i Jegor Prucev i Nikola Mituljikić, međutim izgleda da još nije vreme da u kontinuitetu, što je doduše i najavio Miloš Milojević posle derbija.

"To nam je bio plan, da ovaj deo prvenstva iznesu iskusniji. Imamo Mijatovića, Lekovića, Pruceva... Eraković i Mitrović su već formirani igrači. Sigurno je da će mlađi dobiti ozbiljnu šansu, ali ne na uštrb rezultata. Nećemo da se igramo Bambilenda. Da, imamo i mladog golmana Miladinovića... Moja karijera nije duga, ali zapamtite šta vam kažem: Ja talentovanijeg golmana nisam video nigde u Evropi. Iako, ponavljam, karijera mi nije duga", kazao je tada trener Crvene zvezde koji možda i ne želi da "forsira" mlade igrače jer dobrom formom želi da razuveri upravu da nema potrebe da angažuju Baraka Bahara.