Šta i kako?

LIGA ŠAMPIONA I VEČITI DERBI ZAVISE OD PREKINUTOG MEČA PARTIZANA: Kad se igra, za šta i kako to utiče na najveći meč!

Autor Nikola Lalović

Meč Partizana i Čukaričkog je prekinut, a nakon njega će se znati mnogo toga pa i termin i mesto odigravanja derbija.

Izvor: ATA Images/Dušan Milenković/MN Press

Fudbaleri Partizana i Čukaričkog završiće od 18 časova utakmicu započetu u utorak. Meč je prekidan dva puta i na kraju je sudija Milan Mitić naložio igračima da se po drugi put povuku sa terena i meč je odložen. 

"Odigravanje meča 30. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između FK Čukarički i FK Partizan prekinuto je zbog nepostojanja uslova za igru i opasnosti po zdravlje aktera ovog susreta. Meč na Banovom brdu prekidan je nekoliko puta, a prekinut je trajno na osnovu procene glavnog sudije. Odlukom direktora takmičenja Aleksandra Pivića meč će biti nastavljen sutra, u sredu 12. aprila 2023. godine, sa početkom u 18:00 časova", navedeno je u saopštenju.

Ovo će biti poslednji meč regularnog dela prvenstva uz utakmicu Radnik – Napredak u Surdulici koja će se odigrati od 18 časova. A šta ovaj meč donosi, zašto je bitan i zbog čega će se ponoviti već u prvom kolu plejofa?

ŠTA SE DESILO?

Počeo je ovaj meč u isto vreme kao i susret TSC-a i Voždovca na "krovu", a dok je tim iz Bačke Topole overio drugo mesto na tabeli, duel na Banovom Brdu je prekinut. Navijači Partizana su ubacivali baklje u teren i nakon četvrtog upozorenja sudije meč je u 18. minutu prekinut. Sudija je naložio igračima da se vrate u svlačionice, a tribina je ispražnjena nakon tuče "grobara" sa policijom. Čim je meč nastavljen stolice su poletele na teren i sudija je ponovo prekinuo utakmicu. Pogledi igrača Partizana su dovoljno govorili o celoj situaciji i na kraju će meč biti završen u sredu. 

ZA ŠTA SE IGRA?

Sada kada znamo da je TSC drugi na tabeli Superlige sa 62 boda,Čukarički i Partizan igraju za treće mesto pred plejof. Čukarički ima prednost sa 59 bodova, Partizan ima 57, a oba tima sanjaju Ligu šampiona! Drugo mesto u Superligi na kraju sezone donosi kvalifikacije za LŠ, a ekipa koja ovde izgubi biće u nepovoljnom položaju. TSC je otišao Čukaričkom na tri, Partizanu na pet bodova razlike i to je već ozbiljna prednost. 

ŠTA OVO ZNAČI ZA DERBI?

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Bez obzira na rezultat utakmice oba tima će se sastati sa TSC-om u Bačkoj Topoli u plejofu, dok će pobednik ovog duela u prvom kolu plejofa biti domaćin gubitniku na svom terenu. Zavisno od ishoda utakmice zavisiće da li ćemo "večiti derbi" gledati na "Marakani" ili na "JNA". Ukoliko Partizan pobedi i bude treći putovaće na stadion najvećeg rivala, ukoliko bude četvrti dočekaće na svom stadionu Crvenu zvezdu. 

KAKAV JE RASPORED?

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Praktično znamo raspored utakmica u plejofu Superlige, jedina nedoumica je ko će biti treći, a ko četvrti. Za to mesto se na ovom meču bore Partizan i Čukarički, a evo kako će izgledati raspored plejofa. Treća i četvrta ekipa na tabeli označene su brojevima:

  • 31. kolo: Crvena zvezda - TSC, 3. - 4, Vojvodina - Novi Pazar, Voždovac – Radnički
  • 32. kolo 4. – Crvena zvezda, TSC - 3, Novi Pazar - Voždovac, Radnički – Vojvodina
  • 33. kolo Crvena zvezda - 3, Vojvodina - Voždovac, TSC - 4, Novi Pazar – Radnički
  • 34. kolo Voždovac – Crvena zvezda, 3 - Vojvodina, Radnički - TSC, 4 - Novi Pazar
  • 35. kolo Crvena zvezda - Vojvodina, 4 - Radnički, TSC - Voždovac, 3 - Novi Pazar
  • 36. kolo Radnički – Crvena zvezda, Vojvodina - 4, Novi Pazar - TSC, Voždovac – 3
  • 37. kolo Crvena zvezda - Novi Pazar, TSC - Vojvodina, 3 - Radnički, 4 - Voždovac