Majstor na crti

SRBIN JE RONALDOVA NOĆNA MORA - SAMO GA JE JEDNOM MATIRAO: Znam da mu ne prijaju porazi, ali ga razumem!

Autor Nikola Lalović

Vladimir Stojković je i sa 40 godina nerešiva enigma za Kristijana Ronalda!

Izvor: Twitter/AlCR7Media/Screenshot

Dugogodišnji čuvar mreže reprezentacije Srbije Vladimir Stojković bio je glavna tema svetskih medija kada je u meču njegove Al Fejhe i Al Nasrazaustavio Kristijana Ronalda! Sa 40 godina uspeo je da sačuva mrežu svog tima i posle remija bez golova za ovaj neuspeh je platio trener Rudi Garsija koji je otpušten. 

Posle 18 šuteva na gol Vladimira Stojkovića nijedan nije ušao u mrežu, a u jednom napadu je Stojković uspeo Kristijanu da uhvati i "živu" loptu! Sada se Stojković oglasio i otkrio kako je bilo gledati Ronalda tako nervoznog posle meča.

"Generalno Ronaldo je rođeni pobednik i svakako svaki neuspeh i svaki poraz mu ne prija. Ja to razumem kao sportista. Nije tu bilo ništa preterano, već nervoza zbog tih izgubljenih bodova i izgubljenog prvog mesta na tabeli", rekao je u jutarnjem programu TV Prva Stojković, pa je nastavio: "Oni su bili veliki favoriti na papiru. Nama je ta utakmica došla kao neki poklon, nismo imali mnogo toga da izgubimo. Svakako su nam bodovi mnogo značili u borbi za opstanak, pogotovo što je motivacija velika protiv jedne ekipe gde igra i Ronaldo i proed njega ima i pet šest velikih zvezda. Sigurno draž i biće zapisano u istoriji. Svi smo bili motivisani i eto izvukli smo taj važan bod", istakao je on. Pogledajte njegovu odbranu protiv Kristijana Ronalda: 

Na kraju je čak 18 puta lopta išla ka Vladimiru Stojkoviću, ali nijednom iza njega! Ipak iskusni čuvar mreže nije želeo da se sve zasluge pripisuju njemu. 

"Jeste, malo u ovkir, malo van, ali napadali su nas zaista 90 minuta, ali imali smo i mi svoje šanse i čak smo na kraju možda zaslužili i pobedu. Kažem vam to je zasluga i našeg trenera koji je jedan od retkih kojji je dugo ostao u Saudijskoj Arabiji. Ovde je jako teškpo ostati preko šest meseci, mislim da je prošle godine svaki klub promenio trenera. Mi smo jedini koji smo ostali na okupu."

Do sada je imao pet susreta sa Ronaldom i opet je uspeo da ga zaustavi. Zapravo samo na njihovoj prvoj utakmici jedan od najboljih fudbalera svih vremena mu je dao gol. 

"Pa prva moja utakmica proitv njega je kad je napustio Sporting i otišao u Mančester junajted, a ja sam došao u Sporting. Tad mi je dao gol, izgubili smo 1:0 u Portugalu. Tad se nije radovao jer je Sportingov navijač i ponikao je u klubu. Imali smo ssusrete u reprezentaciji, dva puta je bilo nerešeno – 1:1 na Marakani i 1:1 iu Portugalu i zadnji put smo izgubili na stadionu Benfike 2:1, ali mi je dao samo taj jedan gol u Ligi šampiona za Mančester junajted", prisetio se Stojković. 

Sa dolaskom Kristijana Ronalda u Saudijsku Arabiju i drugi klubovi su krenuli u trku za najvećim svetskim zvezdama, ali je liga prema rečima bivšeg golmana Partizana i ranije bila jaka. 

"Sigurno! Jako mi je bilo drago kad je došao u Saudijsku Arabiju. Ali i pre njegovog dolaska ova liga je bila jaka i dovođena su velika imena. Svaka ekipa ima pravo na osam stranaca i to svaka ekipa iskoristi taj benefit. Sa njegovim dolaskom je otišlo na viši nivo i biće još više. On je samo jedno veliko poboljšanje", naglasio je Stojković u razgovoru za "Prvu".