Fudbal

IMA 75 GODINA I NEPOBEDIV JE U PREMIJER LIGI: Pozvali ga da ih spasi, a ni u snu ovo nisu očekivali!

Autor Mladen Šolak

Roj Hodžson je preporodio Kristal Palas i učinio ga nepobedivim prethodnih nedelja.

Izvor: Profimedia

Kristal Palas pobedio je Sautempton 2:0 i nastavio seriju dobrih rezultata pod vođstvom starog trenerskog vuka Roja Hodžsona (75). Legendarni engleski stručnjak vratio se krajem marta u tim u jako teškom trenutku, posle četiri uzastopna poraza i čak 13 mečeva bez pobede. A onda je potpuno okrenuo situaciju naglavačke.

Pod Hodžsonovim vođstvom, Palas je ostvario uzastopne pobede protiv Lestera, Lidsa i ove subote Sautemptona, uz ukupnu gol-razliku 9:2! I u ovom meču je u završnici uveo sa klupe srpskog vezistu Luku Milivojevića, koga je vodio čak četiri godine u Palasu, od 2017. do 2021. U međuvremenu je na klupi sedeo legendarni Francuz Patrik Vijeira, u određenim periodima igrao zaista lep fudbal, ali kada je sve stalo, uprava je ponovo pozvala Hodžsona i napravila pravi potez.

Oba gola za Palasovu pobedu protiv Sautemptona postigao je Ebereči Eze, centralni vezista koji je bio strelac i u prošlom meču, u kojem je pao Lids, takođe u gostima. Mladom Englezu očigledno veoma prija povratak legendarnog stručnjaka, koji je još od februara 2019. najstariji trener koji je vodio premijerligaški tim.

Izvor: Profimedia

On je svojevremeno bio omladinac i prvotimac Kristal Palasa, u kojem je davne 1965. počeo igračku karijeru. Interesantno je da je trener još od 1976, kada je seo na klupu švedskog Halmstada, a u Premijer ligu stigao je preko švedskih klubova, švajcarskog Ksamaksa, švajcarske reprezezentacije i Intera. Nerazure je trenirao od 1995. do 1997, a posle toga je trenirao Blekburn, Grashopers, Kopenhagen, Udineze, reprezentaciju Finske... U kontuniutetu je duže vreme proveo u Premijer ligi od 2007. do 2012, kad je vodio Fulam, Liverpul u Vest Brom, posle čega je postao i selektor Engleske, što je bio do 2016. Posle toga je seo na klupu Kristal Palasa, na koju se ovog proleća vratio.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt