ZAKLJUČENO!

ŠTA SI ČEKAO DO SADA? SA 32 GODINE IDE U BARSU! "Nou Kamp" čeka Mesija, a već su dogovorili VELIKO pojačanje!

Autor Milutin Vujičić

Injigo Martinez će u veteranskim igračkim danima zaigrati za klub iz svojih snova.

Izvor: Profimedia

Španski fudbaler Injigo Martinez postaće fudbaler Barselone od leta, javio je italijanski "guru" za transfere Fabricio Romano, što znači da je posao praktično završen i čeka se samo zvanična potvrda. Informacije iz Španije govore da je Martinez nedavno bio na lekarskim pregledima u Barseloni i sa katalonskim klubom je dogovorio saradnju na dve sezone, čime mu je ispunjena želja iz dečačkih dana.

Martinez se godinama dovodio u vezu sa Barselonom, međutim svaki put ga je nešto sprečilo da ode na "Nou Kamp". Bilo da je to popunjenost pozicije štopera (godinama na njoj igrali Pike i Pujol) ili velika otkupna cena - sada su se "kockice konačno poklopile" i Martinez će od leta biti fudbaler Barselone.

Mnogi će se pitati šta je čekao do 32. godine, koliko će napuniti u maju, ali čini se da i sada može da bude od pomoći Barseloni. Istina, Katalonci u svojim redovima imaju nekoliko odličnih štopera (Kristensen, Arauho, Garsija i Kundea), međutim veruju da bi iskustvo koje poseduje Martinez moglo da samo pomogne. Bask je još od 2011. godine standardan u La Ligi, a nije tajna da ga je obožavao i Luis Enrike dok je bio selektor Španije.

Injigo Martinez je prvo odigrao 238 utakmica za Real Sosijedad, da bi od 2017. godine nastupao za Atletik Bilbao. U najuspešnijem klubu iz Baskije odigrao je 175 utakmica i sada će kao slobodan agent u najbolji klub Katalonije.

Videćemo da li će istim putem poput Martineza krenuti i Lionel Mesi koji se spominje kao povratnik u Barselonu.