SPREMA SE NEŠTO

BIO SAM JA MNOGO PUTA U IZRAELU! Mrkela ni reč o smeni Milojevića: Ovo će biti NAJBOLJI prelazni rok Zvezde do sada!

Autor Milutin Vujičić

Miloš Milojević je trener Crvene zvezde makar do juna i tako se ponaša i sportski direktor Mitar Mrkela koji najavljuje najbolji prelazni rok u njegovom mandatu.

Izvor: MN Press

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela najavio je da će tokom leta "ciljati" Luku Milivojevića i Mihaila Ristića, ali to nije kraj. Nakon što su već potpisali Marka Stamenića i Pitera Olajinku - na "Marakani" se spremaju da aktiviraju još nekoliko bombi koje će treneru Crvene zvezde, bio to Miloš Milojević ili Barak Bahar, olakšati posao u grupnoj fazi Lige šampiona gde se očekuje da srpski šampion napravi iskorak u odnosu na prethodne nastupe.

"Ligi šampiona ćemo se susresti sa ekipama koji su mnogo skuplja od nas. Mi smo uspevali da se sudarimo sa timovima sa više finansijske moći i bili smo tu negde. Želimo da imamo brzu i mladu ekipu, jer nas tamo očekuju timovi koji su jako fizički kvalitetni i hoćemo da budemo konkurentni u tim segmentima. Uz dobrog trenrera, dobru taktiku i naše kvalitete, mislim da možemo da napravimo iskorak kada je u pitanju Liga šampiona", kazao je Mitar Mrkela u intervjuu za "Meridian Sport" i najavio da će upravo tokom pregovora igrati na kartu elitnog takmičenja.

"Mislim da će nam biti lakše. Ove igrače koje smo doveli - Olajinku i Stamenića smo doveli zbog Lige šampiona, jer im je bio izazov da igraju u elitnom takmičenju. Mislim da će ovo biti najbolji prelazni rok Crvene zvezde. Prethodni letnji prelazni rok je bio veoma dobar, a verujem da je i ovo što smo do sada uradili odlično. Skoro smo zaokružili ono što smo planirali. Sa Spajićem, Stamenićem i Olajinkom, Vigom i blizu smo onoga što smo želeli. Naravno, uvek se ostavlja prostora za kvalitetna rešenja koja se budu pojavila".

Sportski direktor je istakao da na stolu već imaju plan za leto, ali da ne bi voleo da govori unapred o kojim se pozicijama radi jer bi to moglo da poremeti atmosferu u svlačionici, međutim nada se da će to biti igrači koji će se uklopiti poput Rakonjca i Viga koji su zimus doneli dodatni kvalitet crveno-belima.

Što se tiče trenera, Mrkela je ostao "zakopčan" povodom dolaska Bahara, odnosno povodom odlaska Milojevića: "Imali ste zvaničnu izjavu da Zvezda do juna ima trenera, a ja sam mnogo puta bio u Izraelu (...) Milojevića smo postavili za trenera jer ima veliko fudbalsko znanje. Teško mogu da pričam o tome da li je svlačionica navikla na nekakav drugačiji autoritet. Murinjo je jedan, Anćeloti je potpuno drugačiji, a na kraju je bitan konačan rezultat. Nije bitno da li je mačka crna ili bela, već da dobro lovi miševe. Miloš je za mene odličan trener, mislim da je autoritet znanja uvek taj koji je najvažniji".