ZAMALO DA DOĐE!

ZVEZDI REKAO "NE", VELIČA PUTINA I DOMINIRA U RUSIJI: Možda ima 34 godine, ali je ovog proleća "kriv" za DESET GOLOVA!

Autor Milutin Vujičić

Artjom Dzjuba je bio meta Crvene zvezde tokom letnjeg prelaznog roka 2022. godine kada je ipak stigao Aleksandar Pešić.

Izvor: Profimedia/SPUTNIK

Ruski napadač Artjom Dzjuba odbio je letos ponudu Crvene zvezde i preselio se u Tursku, gde se zadržao svega dva meseca u Adanasporu, da bi se potom vratio u Rusiju u kojoj je i dalje "zverka". Dzjuba je bez mnogo razmišljanja posle sedam godina u Zenitu potpisao za njihovog rivala Lokomotivu iz Moskve, a iz kola u kolo pokazuje da je to bio idealan izbor za njega u ovoj fazi karijere.

Trebalo mu je malo vremena da uđe u formu, a posle toga se pretvorio u mašinu. U prolećnom delu sezone ima šest golova i još četiri asistencije, preciznije učestvovao je u čak deset golova koje je Lokomotiva postigla u drugom delu sezone, pa tako izgledaju kao skroz drugi tim sa njim na terenu.

Poveli su golom Glušenkova, kada je Kamano bio asistent, da bi potom krenula serija velikog poštovaoca Vladimira Putina. Asistirao je Tiknizijanu u 26. minutu, pa Glušenkovu u 30, a zatim i Kamanu u 55. U međuvremenu je Vorobjev postigao gol za Orenburg, dok je Glušenkov propustio da postigne het-trik jer je promašio šut sa "kreča" odmah na početku drugog poluvremena na "Gazovik stadionu".

Podsetimo, prethodno je Dzjuba postigao tek jedan gol za Adanu (i to protiv Fenerabahčea), ali je raskinuo ugovor posle samo dva meseca nezadovoljan životom u Turskoj. Nikada nećemo saznati šta bi bilo da je otišao u Crvenu zvezdu pošto tokom leta Mitar Mrkela ima drugačije planove kada je u pitanju predstojeći prelazni rok.