Fudbal

"ČUKARIČKI JE MOGAO DA DOBIJE MEČ SA PARTIZANOM ZA ZELENIM STOLOM"! Stiglo zajedničko saopštenje - doneta je ODLUKA!

Autor Nemanja Stanojčić

FSS i Čukarički izdali su zajedničko saopštenje povodom meča sa Partizanom koji je prekinut na Banovom Brdu.

Izvor: ATA Images/Dušan Milenković

Meč između Čukaričkog i Partizana prekinut je prošle nedelje zbog nereda na Banovom Brdu i od tada se čeka konačna odluka. Prvobitno je taj duel trebalo da se odigra 24 sata posle prekida, ali je domaćin to odbio i tražio da se meč registruje u njihovu korist. Još uvek se duel, koji odlučuje o trećem mestu pred plej-of, nije odigrao, ali će se sigurno odigrati. Odnosno, neće biti registrovan službenim rezultatom.

Najverovatnije će se odigrati u četvrtak, ali se još uvek čeka zvanična potvrda. Pre svega toga zajedničkim saopštenjem obratili su se potpredsednik FSS Branislav Nedimović i vlasnik Čukaričkog Dragan Obradović, prenele su "Novosti". "Želeći da fudbal pobedi nasilje, sportski duh nadvlada administrativni model postupanja, održani su brojni razgovori prethodnih dana između Dragana Obradovića vlasnika Čukaričkog iz Beograda i potpredsednika FSS-a Branislava Nedimovića, a u cilju prevazilaženja haotičnih scena na meču protiv Partzana", navodi se u saopštenju.

Potom se konstatuje nekoliko stvari:

  • Da je nedopustivo nasilje koje se dogodilo od strane navijača FK Partizan i da je jedino ono razlog za prekid utakmice.
  • *Da su se organi reda maksimalno angažovali i da njihovim činjenjem su zaštićeni životi i zdravlje svih na stadionu.
  • Da je na osnovu gotovo svih činjenica Čukarički mogao za "zelenim stolom” da dobije ovaj meč.

Međutim, posle toga se navodi da "u cilju zaštite srpskog fudbala i nebacanja ljage na fudbalsko prvenstvo, sagovornici poštujući institucije Zajednice superligaša i prvoligaša, predlažu nekoliko stvari."

  • Da Direktor takmičenja poštuje sve propise i lično preduzme mere zasnovane na aktima.
  • Da se u terminu kada ovlašćeno lice to odredi nastavi prekinuti meč.
  • Da svaki sličan prestup se "drakonski" kazni, a sve u cilju zaštite takmičenja.

Na kraju se potpredsednik Čukaričkog zahvalio Čukaričkom "na zaštiti integriteta Superlige iako su bili u prilici da administrativnim putem reše meč u svoju korist." i dodao da se "na ovaj način štiti regularnost srpskog fudbala i svih njihovih aktera".