GENIJE!

SPEKTAKL - NIJE SE NI ZALETEO, A DAO GOL IZ SLOBODNJAKA: Ima 39 godina, zaboravili ste na njega, a on DOMINIRA! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Godine su samo broj, moćni Oskar Kardozo i dalje dominira u domovini!

Izvor: Twitter/printscreen/@thesefootytimes

Čeka 40. rođendan, verovatno ste zaboravili na njega, ali i dalje je majstor fudbala! Nekadašnji napadač Benfike i dugo godina najbolji paragvajski fudbaler Oskar Kardozo vrato se u domovinu gde u dresu Libertada trese mreže i vodi svoj tim ka tituli. 

Ubedljivo je najbolji strelac paragvajskog prvenstva sa devet postignutih golova u prvi 13 kola, a posebno je oduševio publiku neverovatnim pogotkom u prošlom kolu. Njegov tim je igrao sa Resistensijom, a on je u finišu prvog poluvremena postigao neverovatan pogodak iz slobodnog udarca.

Dugo je golman gostujućeg tima nameštao živi zid, a onda je 39-godišnji Kardozo bez zaleta, "iz kuka", poslao loptu preko živog zida i pravo u mrežu. Komentator nije imao kud nego da glasno kaže: "Genije!" Uživajte: 

Kardozo je nakon početaka u Paragvaju otišao u Njuels Old Bojs, a onda je iz Rozarija posle jedne sezone otišao u Benfiku. Tu je igrao od 2007. do 2014. godine i na 292 meča je dao 172 gola. Potom je igrao za Trabzon i Olimpijakos, a u Paragvaj se vratio 2017. Sa Libertadom je uzeo dve titule, a sada ide ka trećoj jer njegov tim ima 32 boda, šest više od drugoplasirane ekipe Sero Portenja i osam više od Guaranija.