Fudbal

FK PARTIZAN U VEOMA LOŠEM STANJU Aleksandar Vučić: Dugovi su desetine i desetine miliona evra, spremni smo da pomognemo

Autor Mladen Šolak

Predsednik Srbije govorio o Fudbalskom klubu Partizan

Izvor: TV Prva/screenshot

Na dan kada je FK Partizan izgubio od Čukaričkog i ostao još više udaljen od drugog mesta, koje vodi u Ligu šampiona, predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o problemima u tom klubu. "FK Partizan je u veoma lošem stanju. Nadam se da će prihvatiti pomoć da se sagleda stanje njihovih finansija i da vidimo kako možemo da pomognemo i znanjem da se fiskalno konsoliduje taj klub, jer je u veoma teškoj situaciji. Desetine i desetine miliona evra su dugovi i prema državi, tu nema tolerisanja. Ali smo spremni da i znanjem pomognemo, kao što smo pomogli i za licencu, a i na druge načine da pomognemo, jer se klub nalazi u veoma teškoj situaciji", rekao je Vučić gostujući na TV Prva.

On je pohvalio rad tri kluba - TSC-a, Čukaričkog i Vojvodine i uz to pohvalno govorio i tome što je FK Crvena zvezda izmirio kompletan poreski dug prema državi. "Želim ponovo da pohvalim u fudbalskom smislu tri kluba koji veoma napreduju, dva su privatna. TSC u Bačkoj Topoli uradio je sjajan posao i u smislu odnosa prema državi, nedugovanja, ulaganja. Čukarički takođe, Vojvodina koja nije privatni klub i ima mnogo manju pomoć nego Zvezdu i Partizan, a vraća dugove. Ta tri tima napreduju i pred njima je budućnost, to su čiste stvari. Zvezda je uplatila 7,3 miliona evra poreza u fudbalu i besmisleno je da im govorim 'hvala', jer je to njihova obaveza", dodao je Vučić.

FK Partizan pred sobom ima tri verovatno odlučujuće utakmice u narednih deset dana (protiv Čukaričkog, Crvene zvezde i TSC-a), u kojima praktično nema pravo na poraz, jer bi ga dalji neuspesi eliminisali iz borbe za drugo mesto.