Fudbal

PARTIZANOVI DRESOVI SU ČISTI, ZNAČI DA NISAM USPEO! Igor Duljaj: Ako je u meni problem, mogu to lako da reše

Autor Mladen Šolak

Partizanov trener potpuno "otvorio karte" pred još jedan važan meč

Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd

FK Partizan prolazi kroz veliku krizu, koju je Čukarički produbio pobedom na Banovom brdu u četvrtak uveče. Poruka trenera crno-belih Igora Duljaja pred novi meč protiv istog tima na istom mestu (nedelja, 18.30 časova) ista je kao i posle tog poraza - samo će borba izvući crno-bele iz teške situacije.

"Nije lako odigrati, čak i da smo dobili veoma je teško pripremiti ekipu. U tri dana praktično igramo dve utakmice protiv istog protivnika, veliki je ulog. Da se ne bih žalio 'smeta mi ovo, smeta mi ono', moramo da se suzbijemo, moramo da vidimo ko je dostojan dresa Partizana, da li sam ja dostojan da predstavljam klub. Nema više izgovora. Sve može da se dogodi u životu, ali niko ne može da ti oduzme da se boriš na terenu. To ću tražiti od njih", rekao je Duljaj na konferenciji za novinare.

On je rekao da je razgovarao sa igračima dan posle meča. "Pričali smo dan posle utakmice. Od kuknjave nema ništa, da se žalimo kao Kalimero šta nam smeta, da nema samopouzdanja... Partizanov dres je težak, ni drugima nije lako, igrate u velikom klubu, morate tako da se ponašate. Postoji kriza i u drugim klubovima, bavite se tim poslom kojim se bavite i nema opravdanja za neke stvari. Ponavljam, navijač Partizana ti nikad neće oprostiti ako se ne boriš i ako ne trčiš", dodao je mladi trener.

Duljaj je rekao da je u konstantnom kontaktu sa sportskim direktorom Ivicom Kraljem. "Redovno se čujem sa sportskim direktorom, pričamo, analiziramo, rekao sam šta mislim, šta osećaju igrači. Što se mene tiče, ne predajem se. Ako je u meni problem, mogu to veoma lako da reše, ali rekao sam da neću bežati. Nemam čega da se stidim, radim pošteno, od srca, da li je to dovoljno - u ovom trenutku se pokazuje da nije, ali dok postoji šansa, ne predajem se".

Duljaj je otvoreno odgovorio na pitanje - da li je uspeo da svoje poruke o borbi usadi i među igrače? "Partizan sam po sebi postavlja najviše ciljeve. U ovom trenutku ne možemo da budemo prvi, ogromna je razlika. Neko kaže da čak možemo da ostanemo i bez Evrope, a isto tako možemo da budemo i drugi. Sve zavisi od nas, sudbina je u našim rukama. Nema ni levo, ni desno, već napred i da se borimo. I ja među njima. Da se borimo. Da li sam uspeo da to prenesem na igrače? Čim su čisti dresovi, nisam. Onda ćemo zajedno morati i da uklizavamo ako treba".

Duljaj je najavio da bi u nedelju možda mogao da računa na "odbeglog", pa povređenog Fusenija Dijabatea, kao i da mu je žao zbog toga što na derbiju neće biti publike. "Neka skandira ko šta hoće, i protiv mene, ali volim kad vidim ljude na stadionu. Ovako je mrtva atmosfera, izgleda žalosno. Dosta toga utiče na dolazak navijača i onako kako mi igramo. Samo dobrom igrom možeš da privučeš navijače".

Pod Duljajevim vođstovm, Partizan je u poslednjih mesec i po odigrao sedam takmičarskih utakmica, doživeo četiri poraza, jednom odigrao nerešeno i osvojio samo šest bodova. Usred takve krize, crno-beli zauzimaju četvrto mesto na tabeli:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt