Fudbal

SKANDAL U ENGLESKOJ - OPTUŽENI ZA NAMEŠTANJE UTAKMICA! Obezbedili plasman u Premijer ligu i 120 miliona, a sad STREPE!

Autor Nemanja Stanojčić

Vensan Kompani i Barnli optužen su za nameštanje utakmica...

Izvor: Profimedia

Barnli je optužen za nameštanje utakmica! Tim Vensana Kompanija obezbedio je plasman u Premijer ligu, čeka ga 120 miliona funti na ime toga, ali su se sada pojavili problemi. Biće pokrenuta istraga protiv njih zbog ozbiljnih optužbi koje su stigle od strane Hadersfilda.

Kompanijeva ekipa je prva na tabeli, ima 10 bodova više i još čeka da i matematički postane šampion. Plasman u elitu je odavno "overen", a zbog serije loših rezultata, dva remija i poraz, našli su se na udaru. Hadersfild, koji se bori za opstanak, tvrdi da je Barnli namestio mečeve kako bi pomogao timovima koji su u uopasnoj zoni. Remizirali su sa Redingom i Roterdamom, a izgubili od Kvins Park Rendžersa, sve tri ekipe su u donjem delu tabele.

U subotu je Kvins Park odneo tri boda sa "Turf Mura" i tada se javio Hadersfild. Kompani je u poslednjih nekoliko mečeva "mešao karte", naglasio je da to radi zbog "zgusnutog rasporeda", ali zbog svega što se dogodilo biće pokrenuta istraga. Kada je u pitanju kazna, moguće su finansijske sankcije, ali i oduzimanje bodova.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt