1:1 U POBEDAMA!

PARTIZAN POBEDIO ZVEZDU 4:1! Burni "večiti" derbiji - na jednom goleada, na drugom CRVENI karton

Autor Milutin Vujičić

Partizan je savladao Crvenu zvezdu u kadetskom uzrastu, a crveno-beli su uzvratili u omladinskom.

Izvor: MN Press

Sledeće srede nas čeka 170. derbi Crvene zvezde i Partizana, a uvertiru smo imali ove nedelje. Kadetska selekcija Partizana savladala je vršnjake Crvene zvezde 4:1, pokazavši tako treneru seniorske ekipe Igoru Duljaju da u mladom timu postoji mnogo fudbalera na koje će moći crno-beli da se oslone u narednim godinama, pod uslovom naravno da na pravi način razviju talenat u idućem periodu.

Kadete crno-belih su do pobede vodili dvostruki strelac Jovanović, Došlov i Alilović, dok je jedini pogodak za crveno-bele postigao Maksimović. Tim golom je Zvezda izjednačila u 11. minutu, ali tada kreće buđenje domaćina.

Upravo je Jovanović u 15. minutu lobovao Draškića, a zatim dvadeset minuta kasnije sa pet metara lako je pospremio u mrežu čuvara mreže Crvene zvezde. U nastavku susreta, Alilović je pogodio za 4:1, pa se može reći da u Partizanu i te kako mogu da budu zadovoljni partijom svog kadetskog tima.

Nešto pre toga, gledali smo i "večiti" derbi omladinaca u kome je Crvena zvezda došla do pobede. Bilo je 1:0 golom Radonjića u 57. minutu, a crno-beli su meč završili sa igračem manje jer je Nikolić bez lopte udario Mijatovića.