ŠTETA

VLAHOVIĆ UŠAO U 90, DAO GOL ZA NEKOLIKO SEKUNDI - I IZGUBIO: Haos na meču Juventusa, Napoli "ukrao" tri boda!

Autor Milutin Vujičić

Dušan Vlahović je umalo "razbio maler" protiv Napolija, ali su se problemi Juventusa samo nastavili.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Srpski napadač Dušan Vlahović sve do nadoknade vremena na meču Juventusa i Napolija sedeo je na klupi. Konačno ga je Alegri uveo u 90. minutu i posle samo nekoliko sekundi Vlahović je postigao gol, i time pokazao da je njegov trener pogrešio, ali nažalost - asistentu Federiku Kjezi je za "dlaku" lopta pobegla van terena. S obzirom na to da je samo desetak minuta kasnije i Di Mariji gol poništen zbog faula u ranoj fazi napada, navijači "stare dame" su već bili očajni šta im se dešava, međutim to je bio samo početak jer je sve začinio Đakomo Raspadori.

Rezervni napadač Napolija je u 93. minutu iskoristio veliki propust u odbrani Juventusa i doneo je pobedu klubu sa juga Italije (1:0) kojom su praktično obezbedili titulu šampiona. Na sedam kola do kraja imaju 17 bodova "viška" u odnosu na prvog pratioca Lacio i jasno je da je "krunisanje" blizu.

Ono što je problem za Juventus je da su nanizali tri poraza, pa čak i sa 15 bodova koje im je Fudbalski savez Italije "vratio", opet nisu sigurni učesnici Lige šampiona dogodine. Od drugog do šestog mesta razlika je samo sedam bodova, pa je jasno šta će biti glavna tema nakon što Napoli i zvanično podigne šampionski pehar.

Ako želi u Ligu šampiona, Juventusu će biti potreban i Dušan Vlahović koji je dva meseca bez gola u Seriji A. Jasno je da nije u formi i da mu je samopouzdanje na istorijskom minimumu, ali teško je da će pomoći odluka Maksa Alegrija da ga "ohladi" u derbiju protiv Napolija. Štaviše, za samo nekoliko sekundi je pokazao da je stvoren za takve utakmice i da bi Juventus bio daleko opasniji da su imali njega, a ne Arkadijuša Milika na terenu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt