POGLEDAJTE!

PIKSI, DEJO, DIKA, ĐUROVSKI... "Prva postava" Zvezde na premijeri filma o Pančevu: Chapeau, mon ami! (FOTO)

Autor Milutin Vujičić

Okupili su se bivši fudbaleri Crvene zvezde i podržali Darka Pančeva o kome je snimljen film.

Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Legendarni jugoslovenski napadač Darko Pančev doneo je Crvenoj zvezdi naslov Kupa evropskih šampiona pogotkom sa "kreča" u poslednjoj penal seriji finala u Bariju protiv Marseja, a to je bio i jedan od najupečatljivijih detalja dokumentarnog filma koji je snimljen o njegovoj karijeri i životu. "Kobrin put do zvezda" koji je premijerno prikazan u Skoplju oduševio je sve prisutne i istovremeno okupio legende jugoslovenskog fudbala.

Od nekadašnjih saigrača iz Zvezde, promociji su prisustvovali: Dragan Stojković Piksi, Dejan Savićević, Stevan Dika Stojanović, Slobodan Marović, Boško Đurovski, Ilija Najdoski… Tu su još bili Vasil Ringov, Koča Dimitroski, Meta Spasovski, sa kojima je Pančev igrao u Vardaru, kao i još Blagoja Milevski, Dragan Kanatlarovski, Vujadin Stanojković i mnogi drugi.

"Dragi Darko, u ime Crvene zvezde i svoje lično ime želim da prenesem pozdrave iz svih generacija kluba. Razgovarao sam sa puno igrača proteklih dana. Veliki pozdrav imaš i od mog brata Milka. Fudbalere u klubovima delim na legende, majstore, a u trećoj grupi su oni koji ne pamte da su igrali za Vardar i Crvenu zvezdu. Žao mi je, ali to je istina. Ovde imamo mnoge legende Crvene zvezde i Vardara. Postajete legenda na dva načina, odanošću klubu ili posebnim doprinosom. Malo sam ljubomoran na tebe, Darko, za tri do četiri godine ti si postao legenda, a ja sam proveo deset godina, pa sam tek onda čekao da mi neko kaže: ‘Legendo, kako si’. Zato, veliko hvala za sve što si dao Crvenoj zvezdi, a ja ću citirati Francuze – ‘chapeau, mon ami (kapa dole, prijatelju, prim. aut.)", kazao je Boško Đurovski.

"Upućujem veliko hvala celom timu koji je organizirao ovaj dokumentarac. Isto važi i za sve glumce. Neki momci koji su bili deo filma nisu mogli da dođu iz opravdanih razloga, ali želim da zahvalim svim kolegama koji su došli i sa Vardara i iz Crvene zvezde. Bilo je zadovoljstvo igrati sa tako sjajnim igračima i izgraditi celu svoju karijeru na njihovim veštinama. Drago mi je što će ovaj film ostati u našoj kinematografiji i biti podsetnik mlađima da je moguće uspeti", dodao je Pančev, koji je prisustvovao promociji zajedno sa suprugom Majom i ćerkama Nadicom i Marijom.