ZANIMLJIVO!

VIDIĆA PITALI KO JE NAJBOLJI, PA OSTALI BEZ TEKSTA! Nasmejao se, pa rekao: "Ima jedan Hrvat... Takve volim!"

Autor Milutin Vujičić

Nemanja Vidić je dao zanimljiv odgovor o svom nasledniku.

Izvor: YouTube/Rio Ferdinand Presents FIVE/RB Leipzig/Screenshot

Legendarni srpski fudbaler Nemanja Vidić bio je gost u podkastu svog nekadašnjeg saigrača Rija Ferdinanda i otkrio mu mnoge zanimljive stvari. Pričao je o izborima u FSS i zašto je povukao kandidaturu, kao i o NATO bombardovanju SR Jugoslavije, dok je naravno tema bila i današnji fudbal, tako da je Vidić - kao nekada najbolji defanzivac sveta - dobio pitanje i ko mu se najviše dopada od defanzivaca koji sada igraju.

Naravno, teško je izvlačiti paralele jer se fudbal u poslednje dve-tri godine, a ne za deceniju, drastično promenio, tako da se sada kod fudbalera prvo gleda koliko je tehnički obdaren i koliko učestvuje u izgradnji napada, pa tek onda kako "igra odbranu". To se ne sviđa Vidiću, pa se dobro zamislio pre nego što je "ispalio" vrlo zanimljiv odgovor...

"Oduvek sam voleo mlade štopere i da vidim nekoga novoga. Na Svetskom prvenstvu u Kataru mi se dopao hrvatski defanzivac Joško Gvardiol. Dobar na lopti, agresivan, vidi se da voli da oduzima loptu napadačima. To volim da vidim. Isto sam rekao i za Lisandra Martineza, može da startuje na loptu, ukliza, to je njegov posao, bori se...", kazao je Nemanja Vidić i očigledno iznenadio odgovorom Rija Ferdinanda i njegove saradnike.

"Gvardiol mi se stvarno sviđa, bio je tu još jedan mladi igrač iz Hrvatske koji je igrao na Svetskom prvenstvu, volim to da vidim. Nesta, Maldini, Kanavaro... Gde su sad ti defanzivci? Eto, ostao je još jedan Ramos koji još igra za PSŽ. Ko je još posle njega? Hajde, naravno Virdžil van Dajk očigledno, ali nema više igrača koji vole da se bore i brane gol".

Podsetimo, Joško Gvardiol je ponikao u Dinamu i u leto 2021. godine napravio je jedan od najvećih transfera u istoriji kluba. Prešao je u Lajpcig za 19 miliona evra, a Zagrepčani će dodatno zaraditi od procenata od iduće prodaje. Očekuje se da već ovoga leta Gvardiol postane najskuplji defanzivac u istoriji fudbala i spominje se suma veća od 100 miliona evra čime će biti oboren rekorder Hari Megvajer.