STARTNIH 11

OVO JE SASTAV CRVENE ZVEZDE ZA 170. "VEČITI" DERBI: Klinci? Nije vreme za to, ali sprema se jedno IZNENAĐENJE!

Autor Milutin Vujičić

Ovo je najverovatnije sastav Crvene zvezde za 170. "večiti" derbi protiv Partizana u kome se nadaju da će doći do još jedne pobede, kao šlag na tortu za uspešnu sezonu.

Izvor: MN Press/Chosen 11/Screenshot

Partizan i Crvena zvezda sastaju se u sredu od 18.30 u Humskoj što će biti čak 170. duel najvećih srpskih klubova. Bez obzira na to što "večiti" derbi ovoga puta nema nikakav rezultatski naboj, pošto je Crvena zvezda već "krunisana" kao šampion, dok je Partizanu preostalo tek da igra za Evropu, kao i činjenicu da će biti "mrtva atmosfera", kako reče Igor Duljaj, zbog kazne koju su dobili crno-beli, uvek očekujemo nešto od duela beogradskih klubova.

Zbog toga je i u najavi utakmice Miloš Milojević poručio da još nije vreme za mlade igrače "po svaku cenu", kao i da veruje da će njegovi fudbaleri biti motivisani protiv Partizana, tako da već sada može da se nasluti koji tim bi trener crveno-belih mogao da pošalje na teren u Humskoj.

Biće ovo prilika i za Milojevića da pokaže da Crvena zvezda greši što ga se odriče na kraju sezone, i umesto njega dovodi izraelskog trenera Baraka Bahara, pa bi "duplom" pobedom nad Partizanom ovog proleća poslao više nego jasnu poruku. "Razbio" je maler u prethodnom derbiju golom Aleksa Viga, a sada se sigurno nada da bi još jedna ubedljiva predstava njegovih momaka još malo popravila utisak o tekućoj sezoni koji je vrlo pozitivan, s izuzetkom rane evropske eliminacije.

"Kad bih vam rekao da na treningu sve pršti... Ne treba da gledamo ko je mlad, igraju igrači Zvezde, na platnom su spisku, željni i orni. Mi nemamo prostora da kalkulišemo, da izvedemo drugi sastav. Prostora imamo da pet mladih igrača bude u timu", rekao je Miloš Milojević uz dodatak da "neće biti teško motivisati igrače", ali tim nije otkrio...

Dobra vest je da nema povreda i suspenzija što govori da možemo očekivati i "najjaču" Zvezdu. A, šta to u ovom trenutku predstavlja? Ni na to pitanje nije lako dati odgovor, ali pokušaćemo.

Izvor: MN Press

Uprkos kiksu protiv TSC-a, jasno je da će kapiten Milan Borjan zadržati prednost među stativama, a u zadnjoj liniji se uz njega očekuju: desni bek Aleks Vigo, štoperi Strahinja Eraković i Aleksandar Dragović, ali i levi bek Irakli Azarov. To bi moglo da bude blago iznenađenje Miloša Milojevića uprkos tome što se očekuje da crno-beli upravo po desnoj napadačkoj strani pokušaju da naprave proboj, ali čini se da je vreme za mladog Gruzijanca da dobije prednost u odnosu na Rodića.

Što se tiče veznog reda, bez dileme je u startnoj postavi "zakucan" Srđan Mijailović koji je oduševio na prethodnom derbiju. Zvezda je pronašla adekvatnu zamenu za Sanoga u Superligi (za Evropu, pitanje je...), tako da je "Mićko" postao jedan od ljubimaca Miloša Milojevića, baš kao što je to bio slučaj i kod Roberta Prosinečkog pre decenije.

Uz njega se naravno očekuje Gelor Kanga, dok oko ostatka tima takođe ne bi trebalo da bude prevelike dileme. Iako je Jegor Prucev na momente ovog proleća pokazivao kvalitet, iako je Kings Kangva sa klupe mnogo puta doneo energiju, iako su Marko Rakonjac i Stefan Mitrović perspektivni fudbaleri, Milojević će se verovatno pre odlučiti za iskusnije igrače, dok bi svi pomenuti u nastavku utakmice mogli da dobiju šansu.

Tako će Osman Bukari igrati po desnoj, Mirko Ivanić po levoj strani, a Aleksandar Katai iza napadača Aleksandra Pešića - gde će svi zajedno pokušati da Partizanu još dodatno pokvare prolećno vreme. Četiri poraza u pet utakmica crno-belih govore da bi sve sem pobede Crvene zvezde bilo iznenađenje.

Dakle, da rezimiramo, najverovatniji sastav Crvene zvezde za meč protiv Partizana glasi: Borjan - Vigo, Eraković, Dragović, Azarov - Kanga, Mijailović - Bukari, Katai, Ivanić - Pešič.