Uživo

"NIKAD GORI" PARTIZAN ISPUSTIO ZVEZDU, A ONDA ZADRHTAO OD NJE: Derbi duhova u Humskoj kakav nije viđen 17 godina!

Partizan i Crvena zvezda remizirali su bez golova u 170. "večitom" derbiju.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Partizan i Crvena zvezda remizirali su 0:0 u 170. "večitom" derbiju, što je prvi derbi u Humskoj u kome nije bilo golova još od 2006. godine. Kada se na sve to doda i da nije bilo publike i da smo sve vreme mogli da čujemo instrukcije koje su sa klupe davali treneri dva tima, deluje kao da nismo ni gledali pravu utakmicu, a kamoli derbi.

Može se reći da je Partizan imao više šansi, i boljih, od Crvene zvezde, međutim nisu uspeli da to materijalizuju kao i veliki broj puta ovog proleća. Najizgledniju priliku u prvom poluvremenu promašio je Fuseni Dijabate koji je sa visine penala povratnu loptu prebacio preko gola, dok su na drugoj strani Aleksandar Pešić i Aleksandar Katai imali takođe povoljne situacije. Pešić je zakasnio na loptu, dok je Katai šutirao pored gola sa pet metara posle serije driblinga.

U nastavku, Partizan je bio bolji i imao je odlične šanse preko Bibarsa Natha i Nemanje Jovića koji su sa šest-sedam metara mogli i bolje da šutira, da bi tek u poslednjim minutama utakmice i Zvezda "podigla glavu" i pogodila stativu preko brzonogog napadača Osmana Bukarija.

Iako smo u prvom poluvremenu videli samo 12 faulova i jedan žuti karton, u nastavku ih je bilo 20 uz još šest žutih kartona, što je pokvarilo utisak u nastavku, uz veliki broj tehničkih grešaka, pre svih fudbalera Zvezde. Kanga je "poklanjao" lopte Partizanu, dok ni izmene koje je Milojević napravio nisu donele prednost crveno-belima. Ali, ni Partizan to nije uspeo da iskoristi tako da im predstoji borba za drugo mesto, a tek su na četvrtom.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
20:25

KRAJ!

Derbi u Humskoj završio se bez golova, ali bilo je šansi na obe strane - više ih je imao Partizan, međutim Zvezda je pogodila stativu. Na kraju: Partizan - Crvena zvezda 0:0!

20:23

90' - Počinje nadoknada vremena!

Igraće se još tri minuta u Humskoj. U međuvremenu žuti kartoni i za Vujačića i rezervnog golmana Popovića.

20:19

86' - Bukari!

Najbolja šansa na meču za Zvezdu i prva u drugom poluvremenu! Lepo je prošao Mitrović po levoj strani, poslao je loptu na drugu stativu gde je Bukari glavom probao, ali se stativa isprečila!

U međuvremenu Dragović i Katai dobijaju žute kartone...

20:15

83' - Menja Milojević!

Pešić izlazi iz igre posle blede partije i menja ga Rakonjac, dok je na terenu i Srnić umesto Kange koji je bio najgori igrač u drugom poluvremenu. Ostao je bez energije i izgubio nebrojen broj lopti.

20:14

81' - Jović!

Odlična šansa Partizana, još jedna u ovom poluvremenu... Zvezda je imala sreće jer je Jović sa 11 metara slabo zahvatio loptu!

20:13

80' - Još deset minuta!

Borjan dobro interveniše posle centaršuta Natha sa levog boka, bila je to povoljna šansa, ali je ipak dosuđen ofsajd.

Izvor: MN Press

20:09

77' - Bukari!

Bukari beži Vujačiću i dobija faul na ivici kaznenog prostora. Interesantno, ovoga puta nema žutog kartona.

20:05

73' - Dijabate!?

Krenuo je fudbaler iz Malija u kontru, driblingom je izbacio Viga i poslao ga na travu, ali umesto da šutira - vratio je loptu unazad. U međuvremenu Jović dobija žuti karton, a dvojica novih igrača na terenu za Zvezdu. Azarov i Mitrović na terenu, a izašli su Rodić i Ivanić.

Izvor: MN Press

20:03

70' - Skroz drugi ritam!

Gledali smo prvo poluvreme u kome je bio minimalan broj faulova, ali sada se sve menja. Timovi su sve agresivniji, napadi se prekidaju faulovima, a sudija sve češće svira i one "male". Ali, Filipović sve opasniji, pa Eraković u poslednjem trenutku izbacuje ispred Jovića.

20:01

68' - Katai!

Dobar napad Zvezde u kome je Bukari uzeo loptu po levoj strani, pomalo kasno je dodao Kataiju, pa je i "Magiko" imao manji prostor da napreduje sa loptom i zaustavio ga je Marković.

Izvor: MN Press

19:58

66' - Novi žuti!

Urošević je gurnuo Viga koji je poskočio u pokušaju da obiđe fudbalera Partizana, pa sudija Trifković pokazuje žuti karton. Buni se kapiten crno-belih, ali nema pomoći.

19:55

63' - Bukari! Ofsajd...

Sada na drugoj strani i Stevanović pokazuje kvalitet pošto je zaustavio odbranu Bukarija iz izgledne šanse, da bi potom bio dosuđen ofsajd. I u pravu je bio pomoćni sudija.

19:54

59' - BORJAN!

Samo desetak sekundi po ulasku u igru Filipović je sa desne strane poslao idealnu loptu za Natha, a Izraelac je odlično šutirao, međutim Borjan jednom rukom hvata živu loptu i zaustavlja je. Ne samo da je odbranio, nego nije dozvolio da se lopta odbije i tako ugrozi njegov gol.

Izvor: MN Press

19:52

59' - Nova izmena!

Natho ulazi na teren umesto Meniga koji ima problem sa zadnjom ložom. To znači da će Dijabate sada da ode na bok...

19:49

56' - Ulazi Kangva!

Dok na terenu leži Menig, Mijailovića menja Kangva. Nije poznato da li je povreda razlog izmene ili je nešto ofanzivniji vezista ušao u igru jer je to taktička promena.

19:39

46' - Bez izmena!

Treneri Crvene zvezde i Partizana zadržali su iste igrače koji su počeli utakmicu.

19:32

Snimak gužve!

19:22

45+2' - Kraj poluvremena i frka!

Prva frka na utakmici. Nakon što nije dosuđen faul nad Kataijem, sevnula je kontra Partizana u kojoj Dijabate nije uspeo da stigne loptu, da bi posle toga došlo i do čarki. Dragović je zahtevao objašnjenje sudije Trifkovića, nakon čega su se umešali Borjan i Vujačić!

19:15

42' - KATAI!

Najveća ašansa na meču. Katai je nanizao igrače Partizana, prošao je kao od šale pored Markovića i Pantića, a onda samo "gurnuo" pored Stevanovića, ali je lopta prošla malo pored stative...

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

19:13

39' - Stevanović!

Oštra lopta Kange sa desne strane, odskočila je na pet metara i zbunila Stevanovića, ali se snašao golman Partizana na kraju i izbacio je u korner.

19:06

32' - Oštar start!

Svetozar Marković je jako startovao na Aleksandra Pešića i štoper Partizana je dobio žuti karton. Skočila je cela klupa Zvezde zbog ovog faula, a Trifković je pokazao prvi žuti karton na meču.

19:01

26' - Dijabate!

Najveća šansa na meču, ali kao i u slučaju Pešić - veliki promašaj. Dijabate danas igra na novoj poziciji i iznenada se našao na mestu polušpica, gde je dobio idealnu loptu, ali je loše "poklopio" i sa desetak metara je gotovo pao preko nje i šutnuo je daleko preko gola.

Izvor: Arena sport/screenshot

18:59

25' - Pešić!

Još jedna oštra lopta za Pešića sa boka, ovoga puta sa leve strane preko Kataija, međutim napadač Zvezde je verovatno napravio faul nad Vujačićem.

18:51

15' - Pešić!

Vrhunska lopta Viga u prostor, ali čini se da je Pešić prekasno krenuo i da je zbog toga zakasnio na loptu. Verovatno se plašio ofsajda...

Izvor: Arena sport/screenshot

18:44

10' - Rikardo!

Evo i treće šanse za Partizan od početka meča i gledamo već dobar tempo u ovom derbiju. Sada je neoprezan bio Vigo, izgubio je loptu, pa je "sevnula" kontra Partizana preko Meniga koji je "zavrnuo" ka Rikardu, međutim trzaj napadača Zvezde sa sedam-osam metara nije imao toliko jak intenzitet.

18:41

6' - Rodić!

"Pukao" je presing Partizana i Crvena zvezda je odigrala brzu kontru po levoj strani. Pešić je prošao sam i na kraju poslao loptu na koju nije naleteo Katai, da bi potom Rodić dobio loptu u noge i oprobao šut desnom nogom. Gađao je dalji ugao, ali je bio za dlaku neprecizan...

18:38

4' - Vujačić!

Dobar početak Partizana za koji je Vujačić dobro skočio pored Viga i dobro zahvatio loptu, uputio snažan udarac, ali lopta na kraju odlazi malo pored stative. 

18:37

3' - Borjan!

Svi navijači crveno-belih kraj malih ekrana zanemeli su nakon driblinga Milana Borjana ala Boban Bajković, ali je ipak uspeo da izbaci loptu, međutim kao da se uvukla nervoza jer je nekoliko sekundi kasnije Kvinsi Menig imao veliku šansu sa pet metara. Nije zahvatio loptu...

18:34

1' - Meč je počeo!

Susret je kasnio nekoliko minuta, igrači su relativno kasno izašli na teren, ali sada je sve spremno i nadamo se da ćemo gledati iole zanimljivu utakmicu. Partizan će u prvom poluvremenu napadati podno južne tribine.

18:32

Igrači izlaze na teren!

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

18:30

Hladno u Humskoj!

Em je pusto, em duva vetar i uslovi nisu idealni za igru...

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

18:23

Tužna scena u Humskoj!

Navikli smo da navijači Partizana i Crvene zvezde prave sjajnu atmosferu, ali četvrti put u istoriji derbi će se igrati iza "zatvorenih vrata".

Izvor: Arena Sport 1/Printscreen

18:17

Završeno je zagrevanje!

Crvena zvezda i Partizan uskoro na terenu i čekamo derbi. Videćemo da li će Crvena zvezda uspeti da dođe do prve pobede u "večitom" derbiju u gostima od 2016. godine, odnosno da li će Partizan uspeti da dođe do prve pobede još od 2019.

18:17

Božović o stanju u Partizanu!

Bivši igrač i trener Crvene zvezde Miodrag Božović kazao je da mu se ne sviđa situacija u Partizanu i da bi se u slučaju Igora Duljaja "uhvatio za glavu i vikao kuku nama".

Izvor: Arena sport/screenshot

18:16

Ovako je trenutno u Humskoj...

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

18:14

Marko Nikolić opet u Partizanu?

Bivši trener Partizana Marko Nikolić govorio je o mogućem povratku u Humsku i obradovao je navijače. Ipak, neke stvari tek treba da se ispune da bi se vratio...

Izvor: Arena sport/screenshot

17:26

Rezerve!

Šansu na klupi Partizana čekaju golman Popović, odnosno Baždar, Fejsa, Ilić, Jevremović, Natho, Pavlović, Saničanin, Šehović, Stjepanović i Živković, dok su kod Zvezde to golman Popović, Azarov, Gobeljić, Kangva, Mitrović, Mituljikić, L. Nikolić, Prucev, Rakonjac, Spajić i Srnić.

Izvor: MN Press

17:22

SASTAVI!

PARTIZAN: Stevanović - Filipović, Marković, Vujačić, Urošević - Kolorado, Pantić - Dijabate, Menig, Jović - Gomeš.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Vigo, Eraković, Dragović, Rodić - Mijailović, Kanga - Ivanić, Bukari, Katai - Pešić.

17:12

Ko sudi 170. "večiti" derbi?

Primetili smo da Sudijska komisija FSS u poslednje vreme voli da derbije poveri debitantnima, kako bi što više arbitara dobilo priliku da sudi najveću utakmicu srpskog fudbala, tako da je sada taj pozao dodeljen Dejanu Trifkoviću. Njegovi pomoćnici biće Svetozar Živin i Goran Beljin, četvrti arbitar je Marko Ivković, posmatrač suđenja Dejan Dimitrijević. U VAR sobi biće Pavle Tomić i Milovan Ristić.

Izvor: MN Press

16:24

Ko će igrati za Partizan?

U nadi da će ih motivisati pobede odbojkaša i košarkaša, a ne "Gladijator" i "Troja", o čemu je pričao Igor Duljaj, očekuje se da crno-beli zaigraju ofanzivnije nego što smo navikli ovog proleća. Problem je što neće biti možda i jednog od najboljih igrača Partizana ove sezone Kristijana Belića, što nosi problem sa "bonusima", tako da će Duljaj morati da kompenzuje i menja i najverovatnije će izvesti sledeći tim.

Stevanović - Filipović, Vujačić, Marković, Urošević - Kolorado, Natho - Jović, Pantić, Menig - Rikardo.

Izvor: MN Press

16:22

Ko će igrati za Zvezdu?

Ne očekuje se da će Miloš Milojević značajnije "promešati" karte pred večerašnju utakmicu nego će, u svom verovatno poslednjem meču protiv Partizana, tražiti od svojih fudbalera da ostave dobar utisak. Tako se očekuje da nastupe oni najiskusniji koji iza sebe imaju "dobar staž" u derbijima, s tim da bi jedino iznenađenje mogao da bude gruzijanski bek Azarov umesto Rodića.

Ovo je najverovatniji sastav Zvezde za Partizan: Borjan - Vigo, Eraković, Dragović, Azarov - Kanga, Mijailović - Bukari, Katai, Ivanić - Pešić.

Izvor: MN Press

16:18

Šta kaže Milojević?

Trener Crvene zvezde je uoči meča sa Partizanom rekao da je za njega "derbi svetkovina" i da će se prema crno-belima ponašati kao prema ranjenom lavu, odnosno ni slučajno ne želi da ih potcene.

"Neće biti teško motivisati igrače. Treba nam hladna glava da bi to izašlo na dobro, da bismo igrali dobro. Pokazali smo to i u prethodnom derbiju gde smo 35-40 minuta bili dobri. Ljudski mozak funkcioniše tako da pokušavate da uložite minimalno, a dobijete maksimalan učinak. To se oslika i na igrače koji imaju šest titula u nizu. Od nas se očekuje da ih motivišemo, ali jasno je da želimo još više", naveo je Milojević i dodao da neće "tempirati minutaže" svojim fudbalerima jer nije vreme za to, nego će izvesti najjači mogući tim.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

16:17

Šta kaže Igor Duljaj?

Trener Partizana Igor Duljaj je u najavi utakmice poručio da očekuje da se njegovi igrači "samomotivišu" i da pokažu karakter, odnosno da sve ono što nedeljama viđa na treninzima - konačno vidi i na meču.

"Da li su moji igrači pošteni prema klubu? To morate njih da pitate... Ja kad gledam treninge, daju maksimum. Kad bi se to prenelo na utakmicu, ne bi bilo problema. Nemam ja problema nekome da se udvaram, to su činjenice. Ne mogu da uđem sada njima u glavu. Imam problem jer nekada želim da se identifikuju sa mnom kada sam ja igrao, ali to su sada već druga vremena. Teška je situacija i imate raznih priča. Teško je onima što rade u rudniku i pekari. Teško je onome što ga otac pita da li ima nešto da se jede... Budi pošten prema sebi, klubu i svetinji koju predstavljaš", kazao je Igor Duljaj i poručio da zbog povrede neće moći da računa na Fejsu i Andrade, odnosno zbog kartona nema Belića.

Izvor: YouTube/FK Partizan Beograd/Screenshot

16:13

Šta očekujete danas?

Glasajte u MONDO anketi uoči 170. "večitog" derbija između Partizana i Crvene zvezde i pišite nam u komentarima šta očekujete od predstojeće utakmice.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

16:08

Dobro došli u MONDO live!

Partizan i Crvena zvezda sastaju se večeras od 18.30 u Humskoj u drugom kolu plej-ofa Superlige, a ne pamti se da je u skorije vreme "večiti" derbi izazvao tako malo pažnje. Razlog je to što je Crvena zvezda već šampion Srbije, dok Partizan igra jednu od najlošijih sezona u poslednjih pola veka, pa su tako na deobi četvrtog mesta - čak ni ne tako daleko da padnu na peto ako budu poraženi protiv beogradskog rivala.

Takođe, susret se igra bez prisustva publike zbog divljanja Grobara na meču protiv Čukaričkog, tako da su Duljaj i Milojević kazali da ovo "neće ni biti pravi derbi". Ostanite uz MONDO, pratićemo zbivanja iz minuta u minut!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanovć

Ukratko

  • Partizan - Crvena zvezda 0:0
  • Zbog divljanja navijača Partizana protiv Čukaričkog, stadion je "zaključan" i neće biti publike.
  • Crvena zvezda je već šampion Srbije.
  • Partizan se bori za drugo mesto koje donosi kvalifikacije za Ligu šampiona.
  • Ovo je treći duel "večitih" ove sezone, a 170. u istoriji.
učitaj još +