IZJAVA KAPITENA!

KO TO NE OSEĆA, NEK GA JE SRAMOTA! Milan Borjan posle "nule" u derbiju: Možda je do umora, hteli smo pobedu!

Autor Nemanja Stanojčić

Kapiten Crvene zvezde Milan Borjan je posle utakmice rekao da ko nije motivisan u derbiju treba da ga bude sramota.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Partizan i Crvena zvezda remizirali su bez golova u 170. "večitom" derbiju, još jednom koji nas nije oduševio. Ne samo da nije bilo golova, nego je i atmosfera u Humskoj bila sablasna pošto nije bilo navijača, a pitanje je da li bi i naboj sa tribina nije mogao da do kraja kompenzuje ne toliko zanimljivu fudbalsku predstavu. Partizan je imao bolje šanse i bio je bliži pobedi pošto mu svakako "gori pod nogama", dok je u jednom trenutku delovalo da igrači Crvene zvezde nisu naročito motivisani.

Zvezda je već osvojila titulu, na šest kola do kraja, pa je nedostajalo i takmičarskog naboja koji bi izvukao i više od igrača trenera Miloša Milojevića, pa će biti brojnih navijača crveno-belih koji će imati zamerke na zalaganje.

"Derbi bez publike je katastrofa. Najveća utakmica u srpskog fudbalu da se igra bez publike je sramno... Prvo poluvreme smo bili dobri, drugo slabije, ali nismo izgubili meč. Ne treba nam motivacija. Derbi je motivacija. To svi znaju. Taj koji nije motivisan treba da bude sramota ne zna šta znači derbi i šta znači našem klubu ova utakmica. Za derbi si uvek motivisan, moraš da pobediš. Ne bih rekao da pojedini igrači nisu bili motivisani, možda je do umora, trenirali smo jako. Takođe, misli su nam i na Kupu da osvojimo duplu krunu ove sezone. Ipak, derbi je derbi i moraš da budeš motivisan. Čestitao bih ekipi Partizana na fer i korektnoj igri, a za mene je najvažnije bilo da ne primimo gol", kazao je kapiten Crvene zvezde Milan Borjan posle utakmice u kojoj je nekoliko puta imao značajne intervencije.

"Zvezda raste iz godine u godinu, organizovan smo klub, uzeli smo titulu šest kola pre kraja i to govori da se dobro radi. Treba da se nastavi i čekaju nas teški izazovi u narednoj sezoni i idemo u Ligu šampiona".