Fudbal

ŠTA STE OČEKIVALI U DERBIJU, GOLOVE I PREOKRETE? Prazne tribine i NULE na semaforu, na to su nas "večiti" odavno navikli

Autor Mladen Šolak

Odigran je još jedan derbi koji neće ostati upamćen.

Izvor: MN Press

I danima i nedeljama pre "večitog" derbija, mnogi koji aktivno prate najveće srpske klubove mogli su da predvide da će kao i obično biti malo ili nimalo golova i da ni ovog puta neće biti bilo čega što će se pamtiti. I očekivano, tako je i bilo, jer je završeno rezultatom Partizan - Zvezda 0:0.

Nakon što je od 2009. do 2014. Partizan pobedio devet puta, a Zvezda tri i nijednom nije završeno bez pobednika, u eri koja je usledila postaje retkost ako neko pobedi u najvećoj utakmici srpskog fudbala. Od tada su odigrana 23 derbija i čak 13 puta je završeno podelom bodova, uz sedam trijumfa Crvene zvezde i tri Partizana.

U sredu je još jednom potvrđeno pravilo da Crvena zvezda ne pobeđuje u Humskoj i to nije uradila čak sedam godina, od 150. "večitog" derbija i trijumfa tima Miodraga "Grofa" Božovića 2:1. Takođe, dokazano je i da je nepotrebno očekivati golove u derbijima, jer je u poslednjih 10 derbija viđeno samo 12 pogodaka.

Teško je reći da su fudbaleri ostali dužni navijačima posle ovakvih utakmica, jer je odavno pitanje da li bilo ko odlazi na derbi očekujući da će videti vođstva, izjednačenja, preokrete... I dok derbiji odmiču, nerešeni ishodi sve više postaju pravilo, pa je zanimljivo da je u poslednjih devet mečeva čak šest odigrano bez pobednika.

Ove sezone, u Humskoj su odigrana dva i oba su završena bez pobednika (1:1 u avgustu i 0:0 ove večeri), uz pobedu Crvene zvezde na "Marakani" početkom marta, u utakmici za koju su svi saglasni da je bila manje zanimljiva od večerašnje "nule" na semaforu. "Bez golova, publike, kao da nismo igrali, ni došli", priznao je posle utakmice trener Zvezde Miloš Milojević i uprkos uzbuđenima i šansama koje je više stvarao Partizan, ipak je utisak da jeste bio u pravu.