OGLASIO SE

MOGLO JE DA BUDE 3:3 NA DERBIJU! Pantić posle NULE u Humskoj: "Pokušavamo strancima da objasnimo..."

Autor Nemanja Stanojčić

Danilo Pantić odgovarao je na pitanja medija posle remija u derbiju u Humskoj.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Bez pobednika u Humskoj, 170. večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde završen je sa nulom na semaforu. Ni jedni ni drugi nisu uspeli da dođu do gola i pobede. Po završetku utakmice pred novinare stao je Danilo Pantić koji je izneo svoje utiske. Nije se složio sa predstavnicima medija i smatra da je moglo da bude dosta golova.

Svestan je i on da je crno-belima bila neophodna pobeda u borbi za drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. "Podeljeni su utisci, bilo je dosta šansi na obe strane koliko sam ispratio, dosta izgubljenih lopti, tranzicije, na kraju ostaje žal što je bilo bez golova, moglo je da bude 2:2 ili 3:3 il ida ode na jednu ili drugu stranu. Realan rezultat je remi, mi time nismo zadovoljni, jer smo hteli pobedu. Nismo uspeli", počeo je Pantić.

Tribine su bile prazne, što je nešto na šta niko nije navikao kada je duel dva najveća srpska tima u pitanju. "Ni nalik pravom derbiju. Ne može ništa da zameni pun stadion i publiku, svi igraju fudbal zbog navijača, publika uvek može da bude prednost. Ovog puta je bilo tako, nadam se da će naredni biti pred punim tribinama."

Partizan je poslednji gol postigao 5. aprila protiv Vojvodine, od tada je izgubio dva meča od Čukaričkog na Banovom Brdu (oba 1:0) i remi sa crveno-belima. "Borjan je odbranio Nathov i Jovićev šut. Vidi se manjak samopouzdanja kod nas. Protiv Čuke smo bili bolji, nesretno primili gol. Radićemo na tome, nadam se da će nam ovo značiti za dalje, moramo da dobijemo sve do kraja."

Nada se da će ekipa odreagovati i početi da pobeđuje u preostalih pet mečeva. "Ovi momci rade naporno od početka sezone, nadam se da će nam se vratiti, maksimalni smo na treningu, ulazimo u svaki meč kao da nam je poslednji. Strancima pokušavamo da približimo situaciju u klubu, da svi moramo da damo sve, fudbalsko znanje nije dovoljno, mora i zalaganje i borba", zaključio je Pantić.