Fudbal

PUSTIO KOSU I ODLUČIO NAJVEĆU UTAKMICU EVROPE! Kraj bajke Arsenala, NEĆE biti šampion - zna se ko je najbolji na Ostrvu!

Autor Mladen Šolak

Dominantni Mančester siti razbio Arsenal u derbiju za titulu - 4:1. Kevin De Brujne dvostruki strelac, a dugokosi Erling Holand "overio" trijumf.

Izvor: Profimedia

Mančester siti pobedio je Arsenal 4:1 u utakmici odluke u Premijer ligi. Tim Pepa Gvardiole pokazao je da je sila kojoj nema ravne u Engleskoj, jer je golovima Kevina De Brujnea, kao i Džona Stounsa i Erlinga Holanda nanela konkurentu za titulu poraz koji je verovatno odlučio trku za titulu.

Imao je Arsenal sredinom marta osam bodova više od Mančester sitija, ali je prethodnih nedelja prosipao i prosipao bodove (Liverpul 2:2, Vest Hem 2:2, Sautempton 3:3) i definitivno pao na kolena ove srede, na terenu tima koji će izvesno odbraniti titulu i ove sezone. Kada je Holand sa odvezanom kosom istrčao pred Arona Ramsdejla i rutinski ga savladao za ubedljivih 4:1, niko na svetu više nije imao dilemu ko će biti prvak.

Mančester siti bio je šampion Premijer lige u prethodne dve sezone, a četiri puta je osvojio titulu u prethodnih pet. Ovog proleća će po svemu sudeći Gvardiola i peti put podići trofej najtežeg prvenstva na svetu, jer sada ima dva boda manje od Arsenala, ali uz čak dve utakmice manje i to na samo pet kola do kraja. Pred Gvardiolinim timom je sada zadatak da u mečevima protiv Fulama, Vest Hema, Lidsa i Evertona osvoji dovoljno bodova da mirno dočeka kraj sezone i još jednu šampionsku proslavu na Itihadu, gde godinama igra najdominantniji tim Premijer lige.

Mančester siti - Arsenal 4:1 (2:0)
/De Brujne 7', 54', Stouns 46', Holand 95' - Holding 86'/

  • SITI: Ederson - Voker, Stouns, Dijaš, Akanđi, Gundogan, De Brujne, Griliš, Bernardo Silva, Rodri, Holand. Igrali su i Mahrez, Alvarez, Foden.
  • ARSENAL: Ramsdejl, Holding, Gabrijel, Vajt, Džaka, Parti, Zinčenko, Odegard, Saka, Gabrijel Žezus, Martineli. Igrali su i Žoržinjo, Trosard, Smit-Rou, Nelson
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt