Fudbal

DRAMA ZA LIGU ŠAMPIONA - NEMANJA GOLOM ZAKUVAO SVE! TSC pobedio u EVROPSKOM derbiju, evo šta to znači za Partizan!

Autor Mladen Šolak

TSC pobedio Čukarički, čeka nas paklena završnica borbe za nikad vrednije drugo mesto Superlige!

Izvor: Mladjan Ivanovic/© MN press, all rights reserved

TSC je pobedio Čukarički 1:0 (0:0) i uneo potpunu dramu u borbu za drugo mesto Superlige, koje donosi i plasman za Ligu šampiona! Ovaj rezultat vratiće nadu i Partizanu, koji zajedno sa Vojvodinom i dalje mnogo zaostaje za oba tima (po sedam bodova), ali će sledećeg ponedeljka gostovati upravo TSC-u i pobedom može da se uključi u borbu za mesto u eliti.

Sa druge strane, trijumf TSC-a u tom meču ili remi praktično bi potpuno eliminisao crno-bele iz ove borbe i definitivno je sveo na samo dva potencijalna putnika u Ligu šampiona, Čukarički ili TSC. Sudeći prema trenutnom stanju stvari, moguće je da borba za Ligu šampiona bude vođena doslovno do poslednjeg kola. Tome je doprineo današnji pobedonosni gol beka TSC-a Nemanje Petrovića u 61. minutu, za veliku radost navijača u Bačkoj Topoli. Čukarički je napadao do kraja, njegov napadač Muhamed Badamosi se u nadoknadi vremena uhvatio za glavu posle jedne prilike, ali nije bilo promene rezultata. Trenutno, trka za drugo mesto izgleda ovako, uz važnu napomenu da će na kraju Čukarički biti u prednosti u odnosu na TSC ako dočekaju kraj sezone sa istim brojem bodova, jer su "brđani" ušli u plej-of kao drugoplasirani:

2. TSC 65 bodova
3. Čukarički 65
4. Partizan 58
5. Vojvodina 58

"Da li je ovo jedna od najvažnijih pobeda? To ću vam reći kad se završi sezona. Još 15 bodova je u opticaju, veliki broj bodova, sanjamo san i veliko bravo igračima za izvanrednu utakmicu protiv strašne ekipe koja je dve-tri godine u samom vrhu, imaju izvanrednu seriju pobeda. Bili smo odlični i u završnicama, stvarali šanse, dali sjajan gol, odbranili se i pokazali sve što ekipa treba da ima. Čestitam im, a spremamo se za Partizan u ponedeljak", rekao je posle meča za TV Arena sport trener TSC-a Žarko Lazetić.

Trener Čukaričkog Dušan Kerkez rekao je da velika borba predstoji. "Zašto bismo se predali? Ispred Partizana smo, imamo isti broj bodova kao TSC, ne vidim razlog da se predamo. Bio je pravi derbi, mislim da je realno bilo da bude nerešeno. Čestitam kolegi i njegovom timu i idemo dalje", izjavio je on.

Evo šta ekipe očekuje do kraja sezone u borbi za Ligu šampiona:

  • 33. kolo (30. april): Crvena zvezda - Čukarički, Vojvodina- Voždovac, TSC - Partizan, Novi Pazar - Radnički
  • 34. kolo (6. maj): Voždovac - Crvena zvezda, Čukarički - Vojvodina, Radnički - TSC, Partizan - Novi Pazar
  • 35. kolo (13. maj): Crvena zvezda - Vojvodina, Partizan - Radnički, TSC - Voždovac, Čukarički - Novi Pazar
  • 36. kolo (20. maj): Radnički - Crvena zvezda, Voždovac - Partizan, Novi Pazar - TSC, Voždovac- Čukarički
  • 37. kolo (27. maj): Crvena zvezda - Novi Pazar, TSC - Vojvodina, Čukarički - Radnički, Partizan - Voždovac
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt