OPA!

STANOJEVIĆ POBEDIO "NAJBOLJEG EX-YU TRENERA": Pričalo se da će Srbin dobiti otkaz, a sad melju redom!

Autor Milutin Vujičić

Velika pobeda Aleksandra Stanojevića nad trenerom koga Hrvati zovu "najbolji ex-yu stručnjak".

Izvor: MN Press

Aleksandar Stanojević imao je "klimav" početak na klupi Konjaspora i pričalo se o brzom otkazu, ali deluje da se situacija sada potpuno stabilizovala i njegova ekipa igra više nego dobar fudbal. Potvrdu toga dobili smo i ove subote kada je Konja slavila protiv Trabzona 2:1 (1:1) i to posle preokreta, tako da su ih preskočili na tabeli i sada zauzimaju šesto mesto, s tim da ipak Trabzon i Kajzeri imaju isti učinak, ali i utakmicu manje.

Ipak, momentum je na strani ekipe Aleksandra Stanojevića koja je u daleko boljoj formi nego protivnici, pa tako ni dolazak Nenada Bjelice nije "razmrdao" Trabzon, protivnika Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige Evrope minule jeseni.

Bjelica, koga su hrvatski mediji ne tako davno nazivali "najboljim ex-yu stručnjakom", nalazi se u velikoj trenerskoj krizi. Nakon što je uložen ogroman novac u Osijek (i to ih sada pritiska), a pravi rezultati nisu došli, Bjelica je dobio otkaz i dugo je birao svoj naredni klub. Prihvatio je na kraju poziv Trabzona i pokušava da ih izvuče iz krize, ali još neko vreme će čekati na prvu pobedu (dva poraza, gol razlika 2:6).

Delovalo je da su na putu da se vrate pošto su poveli  golom Hamšika u 12. minutu, međutim Pozuelo je izjednačio u 37, da bi se odlučujući detalj dogodio u nadoknadi. Bakasetas je dobio direktan crveni karton, a Stanojević je znao kako to da iskoristi u nastavku. Gol za tri boda doneo je Dikmen u 85. minutu, dok ni ulazak Lazara Markovića nije ništa promenio po Trabzon.