Fudbal

TADIĆEV KOŠMAR - NA PENALE OSTAO BEZ TROFEJA! Ove sezone neće podići NIJEDAN pehar, uhvatio se za glavu od muke

Autor Mladen Šolak

Srpski fudbaler nije uspeo da sa Ajaksom podigne još jedan pehar.

Izvor: Profimedia

Ajaks je izgubio u finalu Kupa Holandije protiv PSV Ajndhovena, na penale. Srpski as i kapiten "kopljanika" Dušan Tadić iskoristio je penal u prvoj seriji, ali posle njega to nisu uradili njegovi saigrači Brajan Brobej, Jurijen Timber i Edson Alvarez. Tim iz Ajndhovena to je iskoristio da pogotkom Fabija Silve u petoj seriji osvoji Kup, 11. put u istoriji.

Ajaks je ovim porazom ostao bez još jednog trofeja, jer je u Holandiji tek treći, sa 11 bodova zaostatka za novim prvakom, Fejnordom, na četiri kola do kraja. U završnici svoje pete sezone u velikanu iz Amsterdama, Tadić će otići na letnji odmor sa gorkim ukusom u ustima, posle pet osvojenih pehara u prethodnim godinama - tri titule i dva Kupa Holandije.

Sa druge strane, PSV je prvi put od perioda 1988-1990. u uzastopnim sezonama osvojio Kup. Tada je tri puta u nizu podizao taj pehar. A posebno bolno za Ajaks biće to da je od PSV-a ove sezone primio čak 11 golova u svim takmičenjima, uključujući i derbi pre nedelju dana, u kojem je takođe izgubio, ali mnogo ubedljivije - 0:3.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt