Neverovatno!

SKANDAL - BORAC OPLJAČKAN U MOSTARU: Banjalučani izgubili derbi, sudije pravile HAOS na meču! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Sporna situacija desila se na samom početku susreta i mogla je da donese Banjalučanima priliku za izjednačenje.

Izvor: Youtube/Arena Sport TV/printscreen

Fudbaleri Borca iz Banjaluke poraženi su u ponedeljak popodne na gostovanju Veležu, ali je meč u Mostaru obeležila i bizarna situacija u kojoj su oštećeni za penal. Glavni arbitar susreta propustio je priliku da u ranoj fazi susreta pokaže na belu tačku nakon što je defanzivac Veleža loptu uhvatio rukama i tako Banjalučanima "pomogne" da izjednače na 1:1. 

"Rođeni" su preko Nermina Haskića već od 6. minuta imali prednost na svom kontu, a Momčilo Mrkaić je imao fantastičnu šansu pet minuta kasnije. nekadašnji napadač Vojvodine iskrao se odbrani Veleža, istrčao ispred golmana Osmana Hadžikića koji je zaustavio udarac, a onda se desila sporna situacija. Siguran da je linijski sudija signalizirao ofsajd jedan od Veležovih defanzivaca prekinuo je akciju i sa obe ruke uhvatio loptu koja je i dalje bila u igri.

Ovaj trenutak napravio je potpunu konfuziju na terenu - domaći su trčali ka glavnom i pomoćnom arbitru, a gosti tražili udarac sa bele tačke zbog očiglednog igranja rukom. Sudija Bandić se dvoumio i uz savet pomoćnika dosudio ofsajd, iako je na ponovljenom snimku jasno da se Mrkaić nalazio u dozvoljenoj poziciji pre ove velike šanse.

Inače, Velež i Borac su igrali veoma važan meč kada su u pitanju mesta koja vode u Evropu naredne sezone. Zrinjski je već šampion sa 69 bodova iz 29 mečeva, dok je Borac drugoplasirani tim na tabeli sa 52 osvojena boda. Prate ih Sarajevo (48), a zatim Velež (44) i Široki Brijeg (44) koji se i dalje nadaju evropskim kvalifikacijama. Pogledajte sporni detalj na sledećem snimku, od 03:53.

Velež - Borac 2:0, Premijer liga BiH
Izvor: YouTube/Arena sport TV