Fudbal

VLAHOVIĆ ZBOG OVOGA IMA PROBLEM - MUČI GA PUBALGIJA! Čuveni Italijan otkrio sve: "Stvari su ozbiljne"

Autor Nemanja Stanojčić

Marko Tardeli prčao je o problemima Dušana Vlahovića i otkrio je šta sve muči srpskog napadača.

Izvor: Profimedia/Piero Cruciatti / Anadolu Agency

Dušan Vlahović ne uspeva da pronađe pravu formu u Juventusu. Poslednji put je zatresao mrežu u dresu reprezentacije 27. marta u Crnoj Gori. Od tada je odigrao osam mečeva za Juventus, bez postignutog pogotka. Šta su problemi? Pokušao je to da objasni bivši italijanski igrač i čuveni fudbaler Juvea Marko Tardeli.

On tvrdi da srpskog napadača muči više stvari. "Prvo bih rekao da Dušan ima psihološke probleme, a onda i fizičke, muči se sa pubalgijom koja je ozbiljna stvar i ume da stvara nervozu. U odnosu na ono što je pokazivao u Fiorentini, sada je to značajno manje", rekao je Tardeli za "Gazetu delo Sport". Pubalgija je problem sa preponama koji se često javlja kod sportista i najbolji lek je duži odmor.

Potom je analizirao probleme koje ima Juventus kao tim. "Postoji i problem nedostatka pravih zvezda, to se vidi sa svim povredama. Pogbe gotovo da nije bilo cele sezone, Kijeza, Di Marija, Vlahović, svi oni su bili tu u nekim kratkim periodima".

Kao najvećeg krivca mnogi vide šefa struke Masimilijana Alegrija. "Kada stvari ne idu kako treba krivica je i na igračima. Gledam mečeve, sve ide dobro iz ugla rezultata i onda naprave neke trifijalne greške koje ne biste očekivali od profesionalaca na tako visokom nivou. Bez obzira na trenera, igrač Juventusa mora da zna šta sme i šta ne sme da radi", zaključio je Tardeli.