LUDNICA

STANKOVIĆ IZGUBIO ŽIVCE POSLE NESPORTSKOG POTEZA NAPADAČA: Izbio haos na terenu, Vanja razdvajao (VIDEO)

Autor Nemanja Stanojčić

Dejan Stanković je posle meča bio besan na Pjetra Pelegrija. Usledila su izvinjenja...

Izvor: Profimedia/ANSA/LUCA ZENNARO

Sampdorija je nadomak ispadanja iz Serije A, nalazi se na poslednjem mestu i samo pravo čudo može da je spasi na pet kola pre kraja šampionata. Poraz od Torina (2:0) pogurao je ekipu ka Seriji B, a Dejan Stanković izgubio je živce posle jednog nesportskog poteza.

U nadoknadi vremena Pjetro Pelegri (22) postigao je drugi pogodak, potvrdio trijumf "bikova" i onda je napravio nesportski gest prilikom proslave. To je iznerviralo domaće navijače na stadionu "Luiđi Feraris", ali i igrače i srpskog trenera. Svi oni potrčali su ka mladom napadaču.

Umešali su se igrači Torina, među kojima je bio i golman srpske reprezentacije Vanja Milinković-Savić, kao i fudbaleri Sampdorije koji su uspeli da zadrže prisebnost i nekako su sprečili eskalaciju sukoba. Posle toga usledila su izvinjenja. "Svi znaju da sam ja navijač Đenove, napravio sam grešku posle tog gola. Kada pogrešite, onda treba da se izvinite i upravo to želim da kažem. Izvinjavam se i igračima i navijačima Sampdorije", rekao je Pelegri pred kamerama.

Prihvatio je izvinjenje i Dejan. "Svako od nas može da pogreši, prihvatam izvinjenje. Nije ni vreme ni mesto za onakve stvari, neka nas ostavi da patimo. Ako već naši navijači moraju da pate, ostavite ih na miru, nemojte da dodajete ništa na ovu patnju, dajte nam mir", poručio je Stanković.

Sampdorija Torino
Izvor: YouTube/Arena sport