Bravo!

RASISTIČKE UVREDE VLAHOVIĆU, PA GOLČINA SRPSKOG MAJSTORA: Utišao je ceo stadion velikog rivala! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Tako to rade najbolji, pokažu klasu i kad su svi protiv njih.

Izvor: Profimedia/Nicola Campo

Dušan Vlahović ponovo rešeta! Nakon što je u prethodnom kolu prekinuo crni niz, u nedelju je u Bergamu zapečatio pobedu Juventusa nad Atalantom (2:0)! Utakmica u provinciji prekidana je zbog rasističkih uvreda prema srpskom golgeteru i žutog kartona koji mu je dodeljen zbog reakcije, a on se na najbolji mogući način "osvetio" navijačima domaćeg tima - pogotkom u 98. minutu susreta.

Bio je to kontranapad crno-belih, nakon što je Atalanta sve karte bacila na napad. Dušan je povukao kontru i trčao je po desnoj strani terena, a na ivici kaznenog prostora dobio je loptu da bi završio akciju. Iako dodavanje nije bilo sjajno, Vlahović se snašao i pogodio gornji bliži ugao protivničkog tima, za potvrdu trijumfa. Pogledajte kako je to izgledalo:

Atalanta - Juventus 0:2, Vlahović
Izvor: YouTube/Arena sport TV

"Izgleda da je Dušan Vlahović vređan na rasnoj osnovi od strane navijača Atalante. Postigao je gol, ućutkao ih, ali nije se činilo kao da ih je to zaustavilo. Leonardo Bonući je bio ljut. Sudija Danijele Doveri je dva puta prekidao utakmicu kako bi se uverio da je rasističko skandiranje prestalo. Spikeri sa stadiona nisu upozorili navijače", preneli su pojedini italijanski mediji dešavanja sa meča koji je Vlahović rešio golom.

Ova pobeda mogla bi da bude i ključna za Juventusove ambicije u tekućoj sezoni. Nakon što je timu iz Torina vraćeno čak 15 bodova koji su im ranije oduzeti, Vlahović i ekipa imaju realne šanse da se nađu na drugoj poziciji na kraju sezone. Trenutno tim Maksa Alegrija ima 66 bodova iz 34 odigrana kola i nalazi se odmah iza Napolija koji je već osvojio titulu. Najbliži pratioci su im Lacio sa 64 boda, odnosno Inter sa 63 i Milan sa 61 bodom.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt