Fudbal

CRVENI KARTON? NAGRADIO BIH GA ZA TO! Šokirao Lalatovićev tim, pa priznao: Možda nije sportski, ali...

Autor Mladen Šolak

Ekipa Nenada Lalatovića ostala je bez dva važna boda u završnici, a Spartak je u drami uspeo da osvoji poen koji će joj mnogo značiti.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Mladost GAT i Spartak odigrali su nerešeno u Novom Sadu (1:1), a gostujući tim napustio je stadion "Karađorđe" veoma zadovoljniji. Domaća ekipa, koju predvodi Nenad Lalatović, ostala je poslednja na tabeli na tri utakmice do kraja, dok su Subotičani iznad crte, mada će rivali tek odigrati utakmice.

Utakmica u Novom Sadu bila je izuzetno dinamična, jer je domaće doveo u vođstvo bivši fudbaler Crevne zvezde Nemanja Milić u 57. minutu, potom je pozajmljeni igrač crveno-belih Jovan Mituljikić propustio šansu da verovatno "overi" pobedu domaćih, a onda je stigla kazna. Edmund Ado, koji je dugo želja Zvezde, obradovao je Subotičane golom posle šuta sa ivice kaznenog prostora u 84. minutu, posle čega je počela još veća drama.

Najpre je Japanac Subotičana Noboru Šimura isključen jer je faulirao Brazilca domaćih Dal Bela kao poslednji igrač odbrane i sprečio "čisti" zicer. Umesto toga, Mladost je dobila samo slobodan udarac, iz kojeg nije postigla gol. Nakon tog starta i nakon crvenog kartona još jednog igrača Spartaka, Marka Bugarina, trener Subotičana Milan Milanović priznao je da je Šimura uradio pravu stvar kada je sprečio gol-situaciju.

"Dva crvena kartona? To jeste problem, ali Šimuru bih nagradio za taj crveni, iskreno vam kažem. Nije sportski, nekorektno je, ali je fudbalski. Setite se polufinala kada Turčin nije pravio faul na Šukeru, ovaj je dao gol i išli su u finale. Sve je to fudbalski, najbitnije je da niko nije povređen i mislim da je bila izvanredna utakmica", rekao je Milanović za TV Arena sport.

Trener Mladosti GAT Nenad Lalatović rekao je da ništa nije gotovo u borbi za opstanak. "Ima još devet bodova do kraja, odigrali smo danas jako dobru utakmicu, pokazali smo zašto ne gubimo, ali smo poslednji i dalje, iako smo od mogućih 12 osvojili osam bodova i primili samo jedan gol. Postigli smo danas gol, poveli 1:0, a onda imali šansu u kjojoj je Mituljikić morao da postigne gol. Mislim da smo zaslužili da pobedimo. Imali smo samo dva poraza, od Kragujevca i Crvene zvezde, zadovoljan sam, ali nisam zadovoljan trenutnom pozicijom. Nije ništa gotovo".

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt