Fudbal

ZBOG VLAHOVIĆA SE OGLASILI I IZ VLADE! Doživeo iste UVREDE kao i Mihajlović, Stanković... Ministar mu odmah pisao!

Autor Mladen Šolak

Dušan Vlahović je grozno vređan i to je jedna od tema dana u čitavoj Italiji.

Izvor: Profimedia/isabella Bonotto / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Dušan Vlahović postao je jedan u nizu igrača iz Srbije i iz ovih krajeva koji je u Italiji vređan rasističkim povicima "Ciganine". To je vikano i pokojnom Siniši Mihajloviću, Dejanu Stankoviću su to nedavno skandirali navijači Rome, a on im je oštro odgovorio, a sada je meta istih uvreda bio i Dušan. I on je odgovorio, tako što je stavio prst na usta nakon što je dao gol Atalanti, u Bergamu, gde su navijači tog velikog tima obrukali i sebe i svoj klub.

Posle tih nerazumnih scena, oglasio se i ministar u italijanskoj vladi, Andrea Abodi. On je prvi čovek ministarstva za sport i omladinu u kabinetu premijerke Đorđe Meloni. "Moje 'ne' i naše 'ne', NE RASIZMU! Uvek mora biti primenjeno 'Ne' prema mržnji zbog boje majice ili kože, religije ili naroda. I to uvek važI. Kao i poštovanje, koje se uvek računa. I ko god pogreši, mora da odgovara za to, uvek i svuda. Izvinjavamo se Dušanu Vlahoviću!", napisao je on.

Trener Atalante Đanpjero Gasperini rekao je posle utakmice da i u njegovom timu ima "članova iste etničke grupe" i u isti "koš" ubacio i Hrvata i Albanca iz njegove ekipe. Trener Juventusa Maks Alegri rekao je da su uvrede užasne i savetovao je Dušana da ne reaguje na njih. A Dušan je zbog reakcije na terenu dobio žuti karton i ostaje da se vidi da li će mu Fudbalska federacija Italije poništiti tu opomenu jer je bio meta uvreda.

Ranije ove sezone, na isti način vređan je i Dejan Stanković, legenda srpskog i tamošnjeg fudbala, koji je na svom Olimpiku doživeo da mu navijači Rome viču "ciganine". Žoze Murinjo, trener Rome, odmah je utišao te povike, a Stanković je posle utakmice odgovorio da je "ponosni ciganin".

I sa svih strana voljeni Siniša Mihajlović takođe je doživljavao iste neprijatnosti i na njih je odgovarao rečima da je "ciganin u duši". "Ne smeta mi kada me vređaju. Ovo nije prvi put da me navijači Rome nazivaju ciganinom. To je isto rasizam, zato što ne mora uvek da vas vređaju na osnovu boje kože. Ipak, takve svari me ne pogađaju previše, jer sam u duši ciganin. Bio bih zabrinut da su me ignorisali", govorio je Miha 2010, dok je vodio Kataniju, a vređali ga navijači Rome.

Sada je sve to isto doživeo i Vlahović.