Drama!

ČUKARIČKI NE ODUSTAJE OD LIGE ŠAMPIONA: Neviđena BORBA u srpskom fudbalu - TSC strepi za drugo mesto na tabeli!

Autor Dušan Ninković

Beograđanima pripao veoma važan meč, a u poslednja tri kola će čekati kiks TSC-a kako bi im preoteli drugo mesto na tabeli.

Izvor: MN Press/Marko Metlaš

Nastavlja se drama u Superligi Srbije! Nakon što je TSC savladao Radnički u Kragujevcu (4:1) i sačuvao drugo mesto na tabeli, Čukarički je na svom terenu minimalnim rezultatom pobedio Vojvodinu i nastavio da vrši pritisak. Drugo mesto izuzetno je bitno jer vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona i garantuje mesto u grupnoj fazi Lige Evrope, a čini se da će TSC i Čukarički do poslednje runde voditi borbu za njega.

"Brđani" su do minimalne pobede stigli pogotkom Marka Docića. Dugogodišnji kapiten tima sa Banovog brda pogodio je sa bele tačke u 30. minutu susreta, a to nije bilo jedino uzbuđenje pred golom Lazara Carevića. Nekoliko minuta ranije mrežu iza njegovih leđa zatresao je Vladimir Lučić, ali je nakon intervencije VAR tehnologije taj pogodak poništen.

U centralnim ulogama su Docić i Carević bili i u finišu, ali je mladi crnogorski golman u 84. minutu zaustavio drugi penal koji je izveo jedan od najiskusnijih igrača u srpskom fudbalu. Docić je tada šutirao po zemlji, a Carević uspeo da loptu odbije u korner i tako produži nadu svojih saigrača. Ipak, Vojvodina nije stigla do boda ni pored ofanzivnih izmena Radoslava Bataka, koji je sve karte bacio na napad. Ovo su detalji sa meča u Beogradu:

Porazom na Banovom brdu Vojvodina može da počne sa oproštajem od druge pozicije jer sada ima sedam bodova manje i samo tri utakmice da odigra pre nego što se ligaška sezona završi. Novosađane čeka nemoguća misija, ali će njihov fokus u nastavku sezone biti na Kupu Srbije. Za drugo mesto pritisak bi, možda, mogao da napravi Partizan. Za to prvo treba da pobedi Novi Pazar, a zatim i preostala tri meča u prvenstvu. Pogledajte stanje na tabeli:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt