Raspad sistema

STANKOVIĆ I SAMPDORIJA NE IDU U SERIJU B - MNOGO JE GORE: Nekad šampioni, sad pred gašenjem, preti im ČETVRTA LIGA!

Autor Nikola Lalović

Potpuni slom nekada velikog kluba, ali nije to u Italiji ništa novo.

Izvor: Profimedia/Sportimage

Sampdorija je ispala iz Serije A pošto četiri kola pre kraja prvenstva ima 13 bodova manje od Verone koja je prva iznad crte, ali Serija B je nešto najbolje što može da se desi timu Dejana Stankovića. 

Kontroverzni vlasnik kluba Masimo Ferero odbija da proda klub, iako ima ogromne finansijske probleme. Plate kasne, a italijanske vlasti, poreske inspekcije i sama Serija A spremne su da brutalno kazne velikana iz Đenove. 

Fereru su navijači više puta pretili, pokušavali su da ga zastraše kako bi prodao klub, ali im to nije polazilo za rukom. Ukoliko on konačno ne popusti i ne proda ekipu ili ne uradi nešto da skupi novac i vrati dugove italijanski mediji navode da bi Sampdorija mogla u Seriju D!

Ovo je četvrta liga u Italiji, ona je poluprofesionalna i nije retkost da velikani u finansijskim problemima završe u ovom rangu takmičenja. Tako su se ovde nalazili Parma, Venecija, Monca, Fiorentina... Dejan Stanković je na klupi Sampdorije upisao 17 poraza, šest remija i samo tri pobede, a naredne sezone će Sampa posle 11 godina ispasti iz elitnog društva. Ipak, bivši polufinalista Lige šampiona i osvajač Serije A ima da brine o mnogo gorim stvarima od Serije B, uskoro bi mogli i u četvrti rang.