Fudbal

RAZOČARAN SAM I TUŽAN! Stanković se oglasio posle ispadanja iz Serije A: "To su pitanja za nekog drugog"

Autor Nemanja Stanojčić

Dejan Stanković posle ispadanja Sampdorije pričao sa novinarima.

Izvor: Profimedia

Dejan Stanković je sa Sampdorijom ispao iz Serije A. Posle poraza od Udinezea tim iz Đenove ostao je i bez matematičkih šansi da obezbedi opstanak u najjačem takmičenju u Italiji. Ovako nešto moglo je da se nasluti već neko vreme, pošto je tim bio u seriji loših rezultata.

Posle utakmice srpski stručnjak priznao je da mu sve teško pada. "Osećam ogromnu tugu i razočarenje. Pokušali smo, dali smo sve što smo imali. Znam da navijačima nije lako da to prihvate, ali smo se borili i imali smo njihovu podršku", rekao je Stanković.

Od kada je došao na klupu upisao je tri pobede, šest remija i 17 poraza. Upitan je i da li će ostati u klubu i posle ispadanja. "Ne mogu da pričam o budućnosti, jer nije do mene. To su pitanja za nekog drugog. Dao sam sve od sebe i nije bilo dovoljno. Razočaran sam i ne mogu da pronađem prave reči da opišem kako se sada osećam."

Spekuliše se da je Sampdorija pred bankrotom, vlasnik Masimo Ferero odbija da proda klub, pa bi zbog toga umesto u Seriju B mogli da padnu u Seriju D. "Klub zaslužuje više, jer je prelep i unutra i van. Nadam se da će ovo da se reši na najbolji mogući način", zaključio je Stanković.