Drama!

MRZIM SEBE, OSEĆAM SE LOŠE I NEĆU SPAVATI! Srpski trener napravio HAOS - navijači ga OBOŽAVAJU zbog ove konferencije!

Autor Dušan Ninković

Iskusni trener verovatno neće postati šampion Grčke sa Panatinaikosom, ali su svi prezadovoljni poslom koji radi.

Izvor: Profimedia

Dramatična situacija u grčkom prvenstvu možda je rešena porazom Panatinaikosa od Olimpijakosa (1:0). U meču koji je trebalo da se odigra 7. maja, a na kraju je pomeren za 24 časa, crveno-beli iz Pireja savladali su najvećeg rivala i tako omogućili da AEK "zasedne" na čelo tabele. Ivan Jovanović, trener zelenog tima iz Atine, postao je kultna ličnost među navijačima jer je bez dlake na jeziku održao konferenciju posle poraza. Protiv svih, pa i samog sebe!

Da napravimo uvod... Panatinaikos je tražio odlaganje meča jer su prijavili čak 24 slučaja virusa korona, od čega su 18 osoba bili igrači njihovog tima. Nisu mogli da treniraju, čak ni da odrade skauting najvećeg rivala, pa su mislili da će promena termina biti odobrena. Ali, prvi čovek Olimpijakosa i prvi čovek grčkog prvenstva Evangelos Marinakis dao im je samo jedan dan "viška". Zbog toga što su ipak igrali derbi Ivan Jovanović mrzi sebe i to ne krije pred novinarima.

"Jedino što osećam je ponos zbog mojih igrača. Zbog truda koji su uložili, posebno u poslednjih četiri ili pet dana. U ovoj zemlji, ljudi koji odlučuju o fudbalu i svemu uopšteno… Osećam se loše jer sam suštinski postao jedan od njih. Nikada se u životu nisam osećao gore nego ovih dana. Zašto su morali da me dovedu u ovu nehumanu situaciju? Umešani su klubovi, Savez, treba da biram između snova mojih igrača i njihovog zdravlja? Zato mrzim sebe. Mrzim samog sebe!", vikao je Jovanović posle utakmice na konferenciji za medije i nastavio u istom ritmu: "Morao sam da biram, da budem kao oni. To je neljudski. Najgore mi je kako da stojim ispred njih. Morali smo da se nosimo s neviđenom situacijom do koje na kraju niko ne brine."

Srpski trener je doneo odluku da na teren pošalje igrače koji su bili bolesni, ali silno želeli da igraju. Tako je Panatinaikos imao veće šanse da ostane u trci za titulu, ali... Olimpijakos je pobedio minimalnim rezultatom i sada AEK ima tri boda od drugoplasiranog Panatinaikosa.

"Namerno su nas uvredili. Rekao sam timu da prestane sa svim akcijama. Osvajao sam šampionate i gubio. Znam da je ovaj osećaj gorko sladak. Nikada nisam imao problem da stojim pred svojim igračima, trenutno imam, jer je na meni odgovornost. Neću moći da spavam. Morao sam da donesem odluku štetnu za mene lično i za igrače. Ubija me ovo, imali smo šansu da osvojimo titulu, nijedan tim nije mogao da nam je uzme, ali sada smo je izgubili. Imao sam izbor - ili da na teren pošaljem neke druge igrače. Ili ove koji su želeli da igraju mnogo više od mene i mnogo više od bilo koga drugog u ligi. Nisam ni mislio da ih molim. Mislio sam da je to normalno. Sada mi ih je žao", rekao je Jovanović.

Srpski trener napao je i novinare jer su u prethodnom periodu dovodili u pitanje zdravlje njegovih igrača! "Vi novinari i vaše kolege ste se rugali da li Panatinaikos zaista ima problem ili hoće poklon, dan više za odmor. Ja nemam problem, izgubili smo prvenstvo i na meni je odgovornost. Birao sam snove igrača i zato mrzim sebe", završio je iskusni Ivica Jovanović koji je svojevremeno bio hit evropskog fudbala sa kiparskim APOEL-om.