Fudbal

I PARTIZAN SA ZVEZDOM U LIGI ŠAMPIONA! Crno-beli prvaci Srbije, evo šta to znači za srpski fudbal!

Autor Mladen Šolak

Partizan je šampion Srbije u ligi omladinaca. Sledeće sezone igraće u elitnom rangu, kao i crveno-beli.

Izvor: MN Press

Omladinci Partizana novi su šampioni Srbije, jer su pobedili Novi Pazar 2:0 u Sportskom centru "Teleoptik" u Zemunu. Na taj način, crno-beli talenti izborili su mesto u Ligi šampiona sledeće sezone, u kojoj će u grupnoj fazi igrati i omladinci Zvezde, jer su seniori crveno-belih sigurni učesnici iste runde. Omladinci Partizana igraće na stazi domaćih šampiona, koja je eliminaciona i "ukršta" sa timovima koji prođu grupnu fazu u osmini finala.

Crno-beli omladinci su napravili uspeh na čelu sa najboljim strelcem lige Vanjom Vlahovićem, Bogdanom Mirčetićem i Jovanom Jevremovićem, čime su izborili mesto u "stazi šampiona", u kojoj je Zvezda bila prethodne dve godine.

Crno-beli su osvojili titulu sa 23 pobede i pet poraza, dva kola pre kraja. U ovom trenutku imaju osam bodova više od drugoplasiranih crveno-belih, a čak 20 od trećeplasiranog IMT-a, uz odigranu utakmicu više. Crno-beli su ove sezone pobedili crveno-bele na pomoćnom terenu "Marakane" (3:1), dok je u "Zemunelu" ovog proleća bilo 1:0 za Zvezdu. Ipak, Partizan je u ostalim utakmicama imao sjajan učinak i zato će u poslednja dva kola protiv IMT-a i Brodarca igrati mečeve bez rezultatskog značaja.