Fudbal

KAKAV DERBI U BEOGRADU: TREĆA LIGA, A SPEKTAKL! Pogledajte fotke sa Zemun - OFK Beograd, bilo je sjajno! (FOTO)

Autor Mladen Šolak

Dugo će se pamtiti atmosfera sa velikog derbija Srpske lige grupa "Beograd"

Izvor: ATA Images/Dušan Milenković

Zemun i OFK Beograd odigrali su spektakularni derbi Srpske lige, koji je po poseti i zainteresovanosti navijača i javnosti nadmašio i veliku većinu utakmica Superlige. Gledaoci su ispunili tribine stadiona u Ugrinovačkoj utakmici kako dugo nisu, navijači dva tima su se prepucavali pesmama i parolama, bilo je i koreografija, baklji...

Na kraju, OFK Beograd je ostvario veliku pobedu, jer je sada prvi i ima bolji međusobni skor u odnosu na Zemun, koji ima isti broj bodova. Tri kola do kraja jasno je kolika će biti drama. "Fenomenalan osećaj, došli smo da probamo da pobedimo, uspeli smo u tome. Igrali smo sa igračem manje, igrači su izdržali ceo meč, ovo je njihov rezultat, čestitam im na tome. Radimo sve da vratimo OFK tamo gde treba. Imamo premije posle svake utakmice, ljudi iz kluba čine sve da oni budu srećni", rekao je trener OFK Beograda Simo Krunić.

Trener Zemuna Saša Štrbac priznao je da ne veruje da će njegov tim završiti na prvom mestu. ""Teško sam doživeo poraz, znao sam da ćemo imati problem, prvi golman Jevrić polomio je prst, nije mogao da brani. Život ide dalje. Živeće se i posle ovoga, krivo mi je zbog navijača. Optimističan sam, mada svi znamo šta se dešava, ja lično ne verujem da ćemo biti prvi."

U ovom trenutku, OFK Beograd je jako blizu povratku u drugu posle čak šest godina. S druge strane, nezavisno od toga da li će "romantičari" ili Zemunci ući u viši rang, sigurno je da će sledeće sezone još jedan posrnuli beogradski klub nastupati u istoj ligi.