Neobično!

"JOVANOVIĆ JE NEPRIJATELJ OFK BEOGRADA!" Burno saopštenje sa Karaburme - pobedili derbi, pa otvorili RAT sa sudijom!

Autor Dušan Ninković

Plavo-beli imaju tri koraka do PRve lige Srbije, ali su se pre tih mečeva osvrnuli na derbi protiv Zemuna koji je sudio najbolji srpski arbitar Srđan Jovanović.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Fudbaleri OFK Beograda postali su lideri Srpske lige Beograd nakon što su u Gornjoj varoši pobedili Zemun (1:0) i domaćem timu "oteli" čelnu poziciju. Sada su u dobroj poziciji da se domognu Prve lige Srbije, ali meč odigran na Gradskom stadionu u Zemunu još nije arhiviran - "Romantičari" su se oglasili saopštenjem u kojem kao klupske neprijatelje navode najboljeg srpskog sudiju Srđana Jovanovića i Dejana Filipovića koji je zadužen za delegiranje arbitara!

Po rečima čelnika kluba sa Karaburme, oni su pokušali da "otmu" pobedu OFK Beogradu, ali u tome nisu uspeli jer su plavo-beli trenutno moćan tim. Pored toga, u saopštenju koje se pojavilo u javnosti dan nakon pobede sumnja se u pojedine odluke Srđana Jovanovića, koji je specijalno za ovu utakmicu prebačen u treći rang takmičenja.

"OFК Beograd je trijumfovao u velikom gradskom derbiju porotiv Zemuna. Milionski auditorijum je zahvaljujući direktnom prenosu video čistu i zasluženu pobedu našeg kluba, ali i ogromnu pljačku koju su neuspešno pokušali da sprovedu glavni arbitar Srđan Jovanović i prvi čovek sudijske organizacije FSS Dejan Filipović. Potpuno otvoreno i beskrupolozno su se stavili na stranu našeg rivala, isključivši u 33. minutu igrača OFК Beograda zbog starta koji mnogi ne bi okarakterisali ni kao faul. Međutim Jovanović je u tom duelu video start za drugi žuti karton i naterao naš tim da sat vremena igra sa igračem manje, perfidno pomažući rivalu i u ostalom delu meča. Međutim, videlo se da se OFК Beograd vraća na staze stare slave i da je ponovo igrački moćan, jer je bez većih problema izdržao sve što mu je Jovanović u dosluhu sa Filipovićem priredio. Pokazali smo da smo najbolji. Mi ćemo nastaviti našu borbu za plasman u viši rang, a pomenuti dvojac ćemo ubuduće smatrati za neprijatelje našeg kluba i tražićemo da snose žestoke posledice zbog otvorenog pokušaja otimačine", stoji u saopštenju Romantičara.

Nakon 27. kola Srpske lige Beograd OFK je lider prvenstva sa 58 bodova, koliko ima i drugoplasirani Zemun. Tim sa Karaburme ima bolji međusobni skor - remi na svom terenu i pobedu u gostima, kao i bolju gol-razliku od tima iz Gornje varoši, pa mu devet bodova u poslednje tri runde garantuju titulu i plasman u Prvu ligu Srbije.

Nakon derbija u 27. kolu Srpske lige Beograd, Zemun i OFK Beograd imaju još po tri utakmice pre nego što završe sezonu. Zemunci će u gostovati BASK-u, dočekati Sinđelić i otputovati u Lazarevac otpisanom Borcu, dok OFK Beograd ima mečeve protiv Jedinstva iz Surčina na svom terenu, Studentskog grada na gostovanju i na kraju BSK Borče.