"Dogovoreno!"

MARKO NIKOLIĆ NEĆE SPASAVATI PARTIZAN, IMA NOVI POSAO: Ljubimac Grobara ide da menja legendu crno-belih!

Autor Mladen Šolak

Trofejni srpski stručnjak vraća se na mesto uspeha, ali ne u Humsku.

Izvor: MN Press

Srpski stručnjak Slaviša Jokanović napušta klubu Dinamo Moskve posle poraza od Ahmata (0:3), a ruski portal "Sport ekspres" objavio je da će ga zameniti Marko Nikolić (43). Trener koji je Partizanu doneo "duplu krunu" 2017. sa velikim uspehom u Moskvi je vodio Lokomotivu 2020. i 2021, sa njom učestvovao u grupnoj fazi Lige šampiona, osvojio i nacionalni kup, a sad bi mogao da ponovo ode u tamošnju Premijer ligu.

Prethodnih nedelja Nikolić je isticao da je za njega Partizan uvek jedna od opcija, ali je i naglasio da u Humsku neće bez stabilizacije kluba i promena. Po svemu sudeći, u projekat stvaranja novog tima crno-bele će povesti ili aktuelni šef struke, Igor Duljaj, ili neki drugi trener. U satima u kojima je objavljena vest o Nikolićevom povratku u Moskvu, Partizan je igrao dramatično poluvreme protiv Radničkog 1923 u Humskoj, u borbi da ostane u igri za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona sa druge pozicije ili u kvalifikacije za Ligu Evrope sa treće, iako ništa od toga odavno ne zavisi samo od crno-belih.

Kada je u pitanju Dinamo, Jokanović je Moskovljane vodio od juna prošle godine i ostavio ga je na sedmom mestu tabele, sa 42 osvojena boda. On se posle poraza od Ahmata nije pojavio na konferenciji za novinare, a iz kluba je rečeno da će na sledećoj utakmici ekipu voditi novi trener, a ostaje da se vidi da li će Nikolić već narednih dana sesti na klupu. "Jokan" je takođe sa Partizan osvajao titule - i kao i igrač i kao trener - a na klupi Dinamo Moskve sedeo je na 37 utakmica i ostvario 16 pobeda, uz osam remiija i 14 poraza.