Fudbal

BORBA ZA PARTIZAN - ODBIJEN ZAHTEV SPORTSKOG DRUŠTVA! Oglasio se Fudbalski klub: Nelegalni organi JSD-a vrše zloupotrebu

Autor Mladen Šolak

Nastavlja se borba za prevlast u Humskoj.

Izvor: MN Press

Agencija za privredne registre (APR) odbila je zahtev Jugoslovenskog sportskog društva Partizan za promenu podataka u Registru udruženja, društava i saveza u oblasti sporta. Zahtev da iz Registra registrovanih lica ovlašćenih za zastupanje budu izbrisani Milorad Vučelić, predsednik FK Partizan i generalni direktor crno-belih Miloš Vazura, odbijen je jer je utvrđeno da nisu ispunjeni uslovi za to. Tu registracionu prijavu podneo je Zoran Lončar, navedeno je u rešenju APR-a.

Takođe, u APR-u je utvrđeno da u Registru udruženja, društava i saveza u oblasti sporta nije registrovan podatak da je Fudbalski klub Partizan član Jugoslovenskog sportskog društva Partizan. Saopštenje Agencije za privredne registre potpisala je registrator Nives Čulić.

Povodom ovog rešenja oglasio se predsednik pravne komisije FK Partizan, Dragan Palibrk: "Povodom odluke APR, kojom je odbačena prijava nelegalnih organa JSD Partizan, uz obrazloženje da prema evidenciji u registru FK Partizan nije član JSD Partizan, FK Partizan je 22.09.2022.godine izvršio izmene i dopune Statuta, prema kojem ne postoji mogućnost da bilo koje drugo pravno lice pa ni JSD Partizan uvede privremene mere u FK Partizan. Uvodjenje privremenih mera nije pravno moguće prema Statutu FK Partizan koji je registrovan 28.09.2022. u APR-u. Nelegalni organi JSD Partizan vrše zloupotrebu ovlašćenja iz Statuta JSD Partizan, želeći da dovedu u zabludu pre svega APR, kao i sportsku javnost".

Fudbalski klub Partizan istupio je iz crno-belog sportskog društva na vanrednoj sednici 3. maja, nakon što je JSD Partizan prethodno imenovao prinudnu upravu, u kojoj bi trebalo da se nađe upravo Zoran Lonča, kao zastupnik kluba u sportskom društvu. Ipak, za sada od toga po svemu sudeći neće biti ništa, a borba za FK Partizan izvesno je da će doneti i nove runde.

Agencija za privredne registre odbila je ranije i registracionu prijavu za promenu podataka fudbalskog kluba Partizan, a sada je odbijeno i Jugoslovensko sportsko društvo.