Oprostio se

FUDBALER SA RUŽOM DOŠAO NA ARKANOV GROB - IMAO JE POSEBAN RAZLOG: Pamti i posle 25 godina: Neka vas anđeli čuvaju!

Autor Nikola Lalović

Jedan od najpoznatijih igrača iz te generacije Obilića Kuzman Babeu na poseban način obeležio je godišnjicu osvajanja šampionske titule Obilića.

Izvor: Facebook/printscreen/Kuzman Babeu

"Predsedniče, na današnji dan pre 25 godina osvojili smo titulu prvenstva Jugoslavije.Hvala za nezaboravne trenutke..Neka vas anđeli čuvaju", napisao je Kuzman Babeu i slikao se na grobu Željka Ražnatovića Arkana sa žutom ružom koju je ostavio na njegov grob. 

Pre 25 godina Obilić je osvojio svoj jedini trofej u karijeri kada je sa 86 bodova postao prvak Jugoslavije ispred Crvene zvezde koja je prvenstvo završila sa 84 boda, dok je trećeplasirani Partizan zaostajao sa 70 bodova. 

Bilo je mnogo govora o tome da je ta titula nameštena, da su protivnički igrači, treneri i sudije na mečevima bili zastrašivani, ali i da je same igrače Obilića Željko Ražnatović Arkan nekada zastrašivao. Nekadašnji štoper Obilića je više puta sve to demantovao. 

"To je bio prijateljski odnos. Šamaranja nije bilo, a bio sam tri i po godine pod njegovom komandom u klubu. Discipline je bilo, ona je na prvom mestu. Da nje nije bilo, ne bi bilo ni uspeha Obilića. Imali smo karantine i pre i posle utakmice, da bi nam se organizam odmorio. To je bilo neophodno", rekao je jednom prilikom Babeu. Pogledajte kako se slikao na grobu nekadašnjeg predsednika Obilića: 

Obilić je nastao 1924. godine, a najveće uspehe je imao kada ga je vodio Željko Ražnatović Arkan. Dva puta su gubili finale kupa Jugoslavije, 1995. i 1998. godine, a nakon osvojene titule 1998. naredne sezone koja je bila prekinuta zbog bombardovanja završili su sezonu kao drugi.

Osim Kuzmana Babeua u timu Dragana Okuke koji je osvojio titulu prvaka Jugoslavije bili su MIroslav Savić, Nenad Lukić, Saša Kovačević, Zoran Ranković, Nenad Grozdić, Dragan Šarac, Marjan Živković, Živojin Juškič, Darko Nović, Ivan Vukomanović, Saša Viciknez, Sahmir Garčević i Darko Vargec.