Reakcija!

DEČAK (16) SLAVIO GOL NAJVEĆEG RIVALA, SARAJEVO GA IZBACILO IZ KLUBA: Pogodak utišao stadion, a on skočio od sreće!

Autor Dušan Ninković

Proslavio je pogodak i tako završio karijeru u Sarajevu, sada mora da traži novi klub za koji će nastupati.

Izvor: YouTube/Printscreen/Arena Sport TV

Spektakularan derbi u Premijer ligi Bosne i Hercegovine odigrali su Sarajevo i Željezničar, a jedan mladi fudbaler neće ga pamtiti po dobrom. Nakon što je Želja preko Sulejmana Krpića stigao do 2:2 u 87. minutu utakmice, omladinac Sarajeva (16) proslavio je gol gostiju i zbog toga izbačen iz kluba!

Dečak koji je na atletskoj stazi skupljao lopte više neće nastupati za mlađe kategorije Sarajeva jer je proslavljao pogodak najvećeg rivala, a na njegovu žalost to su primetile kamere koje su radile televizijski prenos. Odmah nakon utakmice pokrenuta je istraga unutar kluba, a na njenom kraju zaključeno je da je izbacivanje iz omladinske škole adekvatna sankcija.

"Dečak je prekršio kodeks ponašanja. Svi akademci su upoznati s tim pravilnikom, baš kao što imaju i beneficije što su članovi Akademije. Kodeks se primenjuje na treninzima, utakmicama i svim drugim događajima u kojima predstavljaju klub. Prekršio je to i isključen je. Objašnjeno je njegovim roditeljima i njemu, a nismo izlazili u javnost s imenom jer je dečak maloletan pa smo želeli da ga zaštitimo", navodi se u izjavi sarajevskog kluba. Pogledajte najbolje trenutke meča, uz napomenu da je trenutak u kojem se dečak raduje na 08:47 ovog snimka:

Sarajevo - Željezničar 2:2
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Nakon derbija koji je privukao mnogo pažnje u regionu Sarajevo je ostalo na trećoj poziciji sa 49 bodova, dok je Želja jedno mesto lošije plasiran i ima dva boda manje. Upravo te dve ekipe vodiće najveću borbu za treću poziciju i priliku da uz Zrinjski i Borac predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u evropskim takmičenjima. Pogledajte tabelu: 

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt