Teški dani!

VIDIĆ HTEO SAMO U ZVEZDU, A ZBOG NJE IZBAČEN IZ STANA: Nemanja posle 20 godina otkrio nepoznati detalj!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji srpski fudbaler prisetio se početaka karijere i događaja od pre dvadesetak godina.

Izvor: MN Press

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Nemanja Vidić (41) prisetio se kako je tokom detinjstva gledao mečeve zlatne generacije koja je velikim koracima išla ka vrhu Evrope, ali i teškog trenutka koji mu se dogodio nakon što je ostvario najveći san. Želeo je samo u Zvezdu - druga opcija nije postojala - priznao je Mariju Staniću u emisiji "Neuspeh prvaka", a nekadašnji hrvatski fudbaler mogao je da čuje i jedan detalj koji do sada nije bio poznat.

Kako je otkrio bivši defanzivac, tokom igranja za Crvenu zvezdu on je izbačen iz stana u kojem je živeo jer klub nije izmirio sve obaveze prema stanodavcu. Neplaćene kirije napravile su velike probleme Vidiću, koji je od malih nogu maštao samo o Zvezdinom dresu i golu protiv Partizana u najvećoj utakmici domaćeg fudbala.

"Cela porodica i ceo komšiluk navijaju za Crvenu zvezdu. Sećam se utakmica protiv Dinama iz Drezdena, Barija, Bajern Minhena... Te sam utakmice pogledao možda i više od sto puta! U jednom trenutku imao sam mogućnost da odem u Partizan na probu, ali nisam hteo. Želeo sam samo u Zvezdu. I ako ne mogu u Zvezdu, rekao sam da neću u Partizan. San mi je bio da postignem gol Partizanu pa odem na tribinu s navijačima i ne vratim se na teren! Haha, nisam ga ostvario. Istina, dao sam gol Partizanu, ali na njegovom stadionu i trčao sam prema našim navijačima na drugu stranu. Umorio dok sam došao do našega golmana!", prisetio se Vidić, koji je u crveno-belom dresu imao i problema: "Izbacili su nas i iz stana jer Zvezda nije plaćala stanarinu".

Vidić je ponikao u rodnom Užicu gde je igrao za Jedinstvo i Slobodu, a u Beograd je stigao sa 15 godina i nakratko morao da se vrati u rodni grad. Nakon četiri godine u mlađim kategorijama postao je prvotimac Zvezde, jedan od najboljih igrača generacije i kapiten tima. Jednu sezonu proveo je na pozajmici u Spartaku iz Subotice, a nakon tri sezone u crveno-belom preselio se u Spartak iz Moskve. Usledio je Mančester junajted za koji je igrao osam godina i bio kapiten, da bi karijeru završio nakon dve sezone u Interu.