Fudbal

KO JE PISAO PRAVILA NEKA IDE U ZATVOR! KAKO SMO MI PROTIV PARTIZANA? Nova odluka o prekinutom meču RAZBESNELA Beograđane

Autor Mladen Šolak

Oglasila su se oba kluba posle nove odluke nakon prekida utakmice.

Izvor: MN Press/TV Arena sport/SCreenshot

Nevremenom prekinuta utakmica Vojvodina - Čukarički biće igrana ispočetka u četvrtak od 15 časova i počeće rezultatom 0:0, a neće se igrati od 33. minuta, u kojem su "brđani" u sredu uveče vodili 2:0. U beogradskom klubu su zbog toga izrazito ljuti, sudeći prema rečima sportskog direktora Vladimira Matijaševića:

"Skandal, ne znam šta drugo da kažem. Kako mogu da važe jedna pravila za prvenstvo, a druga za Kup. Ako se stvarno donese takva odlika, to je presedan. Mi smo protiv Partizana igrali od 20. minuta, sad moramo od prvog. Taj koji je pisao propozicije mora u zatvor. Ne znam zaista da negde u svetu postoje posebna pravila za prvenstvo, a druga da važe za Kup. Skandal, ponavljam. Nisam sa igračima trenutno, moram da proverim u kakvom su stanju, mislim da su se prehladili svi na onoj kiši. Možda su se razboleli, pitaću doktora, videću kako će im biti sutra", rekao je Matijašević, a preneo "Sportski žurnal".

Matijašević je podsećanjem na prekinuti meč Čukarički - Partizan odgovorio na saopštenje FK Vojvodina da će meč biti igran ispočetka i da će od starta rezultat biti 0:0, a ne 2:0 za Čukarički. Pogledajte kako je izgledao potopljeni teren stadiona "Karađaorđe" i na njemu sudije i igrači u trenutku prekida u 33. minutu:

EVO ŠTA PIŠE U PRAVILIMA

Takmičarska komisija FSS odlučila je da se u četvrtak od 15 časova na stadionu Karađorđe u Novom Sadu odigra novi meč. Odluka je obrazložena primenom člana 46, stav Pravilnika o takmičenjima: "Ako je utakmica stalnog takmičenja morala biti prekinuta iz opravdanih razloga koji se nisu mogli otkloniti (nevreme, magla, mrak, nestanak električne energije, požar, zemljotres i dr.) o čemu odlučuje sudija, odigraće se nova utakmica ukoliko je do prekida došlo pre isteka 80 odsto regularnog vremena određenog za igru, osim ako Propozicijama takmičenja nije drugačije utvrđeno". S obzirom na to da je susret u Novom Sadu prekinut u 32. minutu, usled okolnosti koji nesporno predstavljaju pravdane razloge koji se nisu mogli otkloniti, Komisija je odlučila da se igra nova utakmica.

U drugom polufinalu Crvena zvezda pobedila je TSC 3:0 i plasirala se u finale, koje bi trebalo da bude igrano narednog četvrtka.