Fudbal

LUKA ADŽIĆ ZAKAZAO FINALE SA ZVEZDOM! Dva dana fudbala u Novom Sadu i ISTORIJSKA pobeda Čukaričkog protiv Voše!

Autor Mladen Šolak

Crvena zvezda sanala ime rivala u finalu Kupa Srbije - Čuka ide u svoje drugo finale!

Izvor: MN Press

Čukarički je pobedio Vojvodinu 1:0 (0:0) u ponovljenom meču polufinala Kupa Srbije i plasirao se u finale protiv Crvene zvezde, koje bi trebalo da bude odigrano za nedelju dana na stadionu TSC-a. "Brđani" su trijumfovali na stadionu "Karađorđe" golom Luke Adžića, nekadašnjeg Zvezdinog fudbalera, posle centaršuta Nemanje Tošića u 71. minutu. Meč je odigran manje od 24 časa nakon što su "brđani" na istom mestu vodili 2:0, a onda morali da napuste teren u 33. minutu zbog kiše. U skladu sa pravilima, a na veliku ljutnju Beograđana, meč je u četvrtak od 15 časova igran ispočetka, počev od rezultata "0:0", ali je Čuka našla način da opet zatrese mrežu domaćih i da sačuva svoju.

Na igru oba tima uticao je i crveni karton za fudbalere Vovodine u 52. minutu, kada je kapiten Uroš Vitas srušio Badamosija i morao u svlačonicu. Posle toga su Novosađani bili prinuđeni da zaigraju defanzivnije, dok je trener Čuke Dušan Kerkez sa klupe uveo Adžića i to se ispostavilo kao pun pogodak. Čukarički se drugi put u klupskoj istoriji plasirao u finale Kupa Srbije. Prvi put je igrao u meču za trofej 2015. na "Marakani", kada je pod vođstvom Vladana Milojevića osvojio trofej pobedom protiv Partizanom. Sada će generacija koju vodi Dušan Kerkez pokušati da izjednači taj rezultat - najveći klupskoj istoriji.

"Nedostajao je gol i da završimo meč sa 11 igrača, verovatno bi do kraja bilo neizvesno. Ovako čestitam Čukaričkom na zasluženoj pobedi", rekao je posle utakmice trener Vojvodine Radoslav Batak. Trener Čuke Dušan Kerkez posvetio je pobedu igračima. "Ovo je njihova pobeda, posle svega što je bilo juče, bilo je vrlo bitno da se psihički spremimo, znali smo da neće imati šta da izgube, da je odličan tim. Kad su ostali sa deset igrača bilo nam je lakše, ali mislim da smo potpuno zasluženo pobedili i prošli", rekao je on za TV Arena sport.