Fudbal

VLAHOVIĆ POVEO JUVENTUS U FINALE, ALI NIJE STIGAO TAMO! Srbin šokirao Španiju i nije bilo dovoljno, opet ta Sevija!

Autor Mladen Šolak

Srpski golgeter postigao jako važan gol u polufinalu Lige Evrope! Ipak, Juventus nije uspeo da eliminiše Sevilju, koja je preokrenula u nastavku meča i prošla u finale protiv Rome.

Izvor: Profimedia/Antonio Pozo/PRESSINPHOTO AP_230518_059

Dušan Vlahović dao je gol za Juventus protiv Sevilje u gostima i doneo "Staroj dami" prednost u dvomeču 2:1 pred poslednja 25 minuta revanša. Nažalost po našeg golgetera, Sevilja je najpre izjednačila i izborila produžetak, a onda je i pobedila 2:1, ime je ušla u finale protiv Rome, koja je izbacila Bajer Leveruzen.

A uzbuđenja su počela kad je Vlahović prvi pogodio. Posle sata fudbala, na startu akcije on je izdržao duel sa zemljakom Nemanjom Gudeljom, sa kojim je saigrač u reprezentaciji, a onda se sjurio ka golu i savladao Marokanca Bona! Pogledajte pogodak, posle kojeg je ipak usledio potop Torineza:

Dušan Vlahović
Izvor: YouTube/TV Arena sport

S obzirom na to da je prvi meč završen bez pobednika (1:1), nije potrebno dodatno objašnjavati koliko je ovaj bio gol važan i koliku je imao težinu. Ipak, domaćih je bio spreman da uzvrati - i uzvratio je. Sevilja je odmah krenula u kontraofanzivu i uspela je najpre da izjednači golčinom Susa, napadača Andalužana koji je pocepao mrežu Italijana udacem sa oko 20 metara. Pogledajte i tu bombu koja je odvela dvomeč u produžetke:

Suso Sevilja Juventus
Izvor: YouTube/TV Arena sport

A onda je Sevilja uspela da preokrene golom Erika Lamele u 95. minutu, za vođstvo i sa rezultat koji vodi najsupešniji tim Lige Evrope u finale. Andalužani su osvojili čak šest titula ovog takmičenja i preokretom protiv Juvea došli su i na 90 minuta od sedog pehara. A poznato je i to da osvajač drugog po snazi evro-takmičenja ima direktnu kartu za Ligu šampiona. Meč za trofej i za plasman u ellitu biće odigran u Budimpešti, 31. maja. Pogledajte gol koji je odlučio sve:

Lamela gol na Sevilja Juventus
Izvor: YouTube/TV Arena sport