Ne pada mu na pamet

JA DA PRIČAM ENGLESKI? NE PADA MI NA PAMET, NAUČITE VI ŠPANSKI! Tevez šokirao sve - zbog ovoga MRZI Britaniju!

Autor Nikola Lalović

Britanska imperija je ostala sa jako malo svojih poseda van Ostrva, a jedno od njih su Malvinska ostrva. Zbog njih Karlos Tevez nije hteo da uči engleski jezik!

Izvor: Profimedia

Karlos Tevez nije baš mnogo engleskog naučio za svojih sedam godina u Premijer ligi, ali ne zato što mu ne ide sa jezicima već zato što nije želeo da uči ovaj jezik! Nakon početaka u Boki i Korintijansu došao je 2006. godine u Vest Hem, a zatim naredne godine je prešao u Mančester junajted. Nakon titula sa ser Aleks Fergusonom i nakon što je oformio sjajan duo sa Vejnom Runijem prešao je u redove Mančester sitija, gde je proveo naredne četiri sezone. 

Ipak nije želeo da nauči engleski jezik sve to vreme Karlos Tevez! Imao je dobar razlog za to, a to je zato što je okrivio Englesku da je kriva za to što je njegov stric alkoholičar!

"Imao sam kulturni problem sa Englezima, nisam hteo da naučim engleski, hteo da sam oni nauče španski. Moj stric je igrao za River Plejt i on je bio jedini navijač Rivera u porodici. Igrao je za rezervni tim i kada je trebalo da debituje za prvi tim mobilisan je i pozvan da se bori u Foklandskom ratu. Posle toga je patio i postao alkoholičar. To me je veoma pogodilo i obeležilo jer smo bili jako bliski", rekao je Tevez. 

Fokladnski rat se dešavao na Malvinskim ostrvima koja se nalaze odmah pored obale Argentine, a u posedu su Britanije. Počeo je 2. aprila, a završi se 1. juna 1982. godine, pobedo Britanaca i padom vlasti u južnoameričkoj zemlji, a upravo zbog Foklandskog rata Dijego Armando Maradona je imao dodatnu motivaciju da Englezima pokaže "božju ruku". Cela Argentina je zbog poraza u ratu patila, a Teveza to i dalje boli.

"Sedam godina u Engelskoj su bile u redu. Tu sam bio da radim, ali nisam došao da se navikavam na englesku kulturu. Sve ima razloge. Malo ljudi je znalo ovu priču, ali sada sam je ispričao. Ako neko hoće da priča sa mnom onda nek nauči špansi, jer ja neću da učim engleski", rekao je Tevez na kraju intervjua.