SAOPŠTENJE

"SAMO PROTIV NAS NISU NAMESTILI OVOG PROLEĆA!" Nova bura u srpskom fudbalu, OFK Beograd udario iz sve snage na Zemun!

Autor Milutin Vujičić

OFK Beograd i Zemun se bore za ulazak u viši rang i sve su oštriji u retorici.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

OFK Beograd i Zemun se bore za prvo mesto u Srpskoj ligi Beograd koje jedino donosi plasman u Prvu ligu Srbije (drugi rang srpskog fudbala), a nakon pobede "romantičara" u direktnom duelu koji je obeležio i navijački spektakl - prešli su u vođstvo na tabeli iako imaju isti broj bodova. Sada je OFK Beograd favorit da se plasira u Prvu ligu Srbije, međutim nakon saopštenja u kome su napali najboljeg srpskog sudiju Srđana Jovanovića, sada su "udarili" i na direktnog konkurenta.

U saopštenju objavljenom na društvenim mrežama - OFK Beograd "skreće pažnju" da je njihov protivnik Zemun odigrao sumnjivu utakmicu u petak protiv BASK-a kada su slavili 3:2 na gostovanju i to posle preokreta. Saopštenje koje su objavili "romantičari" prenosimo u celosti.

"Brukanje i nameštanje utakmica u Srpskoj ligi Beograd se nastavlja iz kola u kolo, a sve u režiji FK Zemun. Juče se desila ko zna koja po redu nameštena utakmica na koju Fudbalski savez Beograda ponovo nije reagovao i koji nastavlja da se pravi slep i gluv na očigledna nameštanja koja su čak došla i do UEFA koja je zbog toga pokrenula istragu. Juče im je saučesnik bio FK BASK. Naravno, u FSB niko neće reagovati ni ovog puta, ali zato mi u OFK Beogradu ne želimo da ćutimo. Zemun je bio učesnik u sumnjivim radnjama u mnogo mečeva ovog proleća a sve pozivanjem "na više interese". Jedina utakmica koju nisu uspeli da nameste ovog proleća je bila upravo protiv OFK Beograda i videlo se gde im je mesto po kvalitetu".

"Čak i u toj utakmici protiv OFK Beograda su pokušali da nameste preko sudijske organizacije i tu bruku su svi videli, ali im nije uspelo. Nastavljaju dalje i pokušavaju na sve načine da ostanu u trci dok ta bruka stiže i do UEFA. Ne želimo i nećemo da ćutimo i pozivamo javnost da obrati pažnju na sve ono što se događa u FSB i da krovna organizacija FSS pod hitno reaguje jer sadašnje rukovodstvo beogradskog saveza to neće učiniti", navode sa Karaburme.